Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врањанац признао покушај изнуде Кока коле

rssBookmark and Share

30.09.2012. Izvor: Agencija TANJUG

Миљан Милосављевић (37) звани Тоце, из села Репинце код Владичиног Хана, признао је да је покушао да од компаније „Кока кола“ (Кока-Кола ХБЦ Србија) изнуди 300.000 евра, потврђено је Танјугу у Вишем суду.

Врањанац признао покушај изнуде Кока коле

-Милосављевићу се ставља на терет да је 18. септембра прошле године, упутио претеће писмо фабрици “Власинска роса“, која послује у саставу компаније “Кока кола’, покушавајући да изнуди 300.000 евра“, каже портпаролка Вишег суда Мирослава Ристић.

Она је такође изјавила је да је након саслушања и признања дела, истражни судија осумњиченом Милосављевићу одредио притвор до месец дана.

Истражни поступак против Милосављевића, пред Вишим судом у Врању, покренут је на захтев Вишег јавног тужилаштва.

За кривично дело изнуде у покушају, запрећена је казна од три до 12 година затвора.

Како је раније изјавио премијер и министар полиције Ивица Дачић, Милосављевић је 10. септембра од директора погона „Власинска Роса“, захтевао да му се исплати новац у износу од 300.000 евра или ће у супротном затровати производе те фирме на тржишту, као и извориште у Топлом Долу.

Такву претњу Милосављевић упутио писмом које је из Владичиног Хана упутио директору „Власинске Росе“, у месту Топли До, код Сурдулице.

Он је у коверти послао и СИМ картицу преко које је слао СМС поруке и давао инструкције где да донесу и оставе новац, навео је Дачић.


#   Ивица Дачић   истражни судија   Кока-кола   Топли До   кривично дело
@DacicIvica @CocaCola @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима