Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranjanac priznao pokušaj iznude Koka kole

rssBookmark and Share

30.09.2012. Izvor: Agencija TANJUG

Miljan Milosavljević (37) zvani Toce, iz sela Repince kod Vladičinog Hana, priznao je da je pokušao da od kompanije „Koka kola“ (Koka-Kola HBC Srbija) iznudi 300.000 evra, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu.

Vranjanac priznao pokušaj iznude Koka kole

-Milosavljeviću se stavlja na teret da je 18. septembra prošle godine, uputio preteće pismo fabrici “Vlasinska rosa“, koja posluje u sastavu kompanije “Koka kola’, pokušavajući da iznudi 300.000 evra“, kaže portparolka Višeg suda Miroslava Ristić.

Ona je takođe izjavila je da je nakon saslušanja i priznanja dela, istražni sudija osumnjičenom Milosavljeviću odredio pritvor do mesec dana.

Istražni postupak protiv Milosavljevića, pred Višim sudom u Vranju, pokrenut je na zahtev Višeg javnog tužilaštva.

Za krivično delo iznude u pokušaju, zaprećena je kazna od tri do 12 godina zatvora.

Kako je ranije izjavio premijer i ministar policije Ivica Dačić, Milosavljević je 10. septembra od direktora pogona „Vlasinska Rosa“, zahtevao da mu se isplati novac u iznosu od 300.000 evra ili će u suprotnom zatrovati proizvode te firme na tržištu, kao i izvorište u Toplom Dolu.

Takvu pretnju Milosavljević uputio pismom koje je iz Vladičinog Hana uputio direktoru „Vlasinske Rose“, u mestu Topli Do, kod Surdulice.

On je u koverti poslao i SIM karticu preko koje je slao SMS poruke i davao instrukcije gde da donesu i ostave novac, naveo je Dačić.


#   Ivica Dačić   istražni sudija   Koka-kola   Topli Do   krivično delo
@DacicIvica @CocaCola @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima