Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Потписан нови уговор са организацијом “Хелп”

rssBookmark and Share

Ниш 16.07.2019. Јужна Србија Инфо

У Градској кући градоначелник Ниша Дарко Булатовић и менаџер немачке организације “Хелп” за економски развој Маша Бубањ потписали су нови уговор о сарадњи на пројекту „Подршка социо-економској стабилности у региону Западног Балкана 2019-2020“ финансираног у оквиру „Немачке развојне сарадње“.

Ниш: Потписан нови уговор са организацијом “Хелп”

Уговор о сарадњи између Града и Хелпа доноси могућност за подршку најмање 30 нових микро и малих бизниса грантовима у опреми просечне вредности 2.400,00 евра, уз редовне пословне и стручне обуке за повећање одрживости пословних делатности.

Вредност директних трошкова за опрему за клијенте који ће бити подржани у Нишу у оквиру овог пројекта износи 72.000,00 евра, уз учешће Града од 40%.

Доделом грантова у опреми, пословним и стручним обукама, умрежавањем и менторингом подржаних корисника доприноси се оснаживању циљне групе, смањењу сиромаштва и повећавају могућности запошљавања, уз примену механизама за оснаживање развоја микро бизниса у циљним градовима и општинама.

Посебна пажња у реализацији пројектних активности биће посвећена могућој синергији између регионалних, националних и локалних иницијатива.

Хелп је у сарадњи са Градом подржао 483 корисника грантовима у опреми за микро и мале бизнисе и седам кооператива од 2005. године кроз пројекте економског оснаживања укупне вредности 1,9 милиона евра.  Одрживост подржаних бизниса износи више од 80%

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   локална самоуправа   Организација Хелп
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима