Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Поскупљење струје неће утицати на стандард грађана, хлеб "Сава" неће прећи 53 или 54 динара

Bookmark and Share

28.07.2022. Танјуг, РТС

Председник Александар Вучић изјавио је да поскупљење струје неће угрозити животни стандард грађана, чак ни оних најсиромашнијих.

РТС Screenshot
РТС Screenshot

Александар Вучић је рекао да држава жели да највећи терет кризе преузме на себе и додао да је сада цена струје на берзи око 540 евра по мегават-сату, док је код нас за грађане готово 14 пута мања.

"И што се тиче гаса, ми смо рекли да ће то бити минимално повећање цене (девет одсто), то је невероватно имајући у виду да су у појединим земљама цене гаса скочиле за 350 до 1.000 одсто, код нас испод 10 одсто за грађане. Трудимо се да и за фирме и фабрике држимо најбоље услове, јер хоћемо и даље да привлачимо све стране инвеститоре", рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да Србија утискује гас у мађарска складишта гаса за наше потребе, као и да смо повећали резерве гаса у Банатском двору на 243 милиона кубних метара, што је само седам милиона мање од максималног капацитета од 250 милиона, који ће ускоро бити попуњен.

"Хлеб сава неће прећи 53 или 54 динара"

Председник Александар Вучић поручио је да ће цене хране и основних намирница бити под контролом, као и да цена хлеба сава у наредном периоду неће много поскупети (са 49 динара).

"Што се тиче хране, уља и шећера... све ћемо држати под контролом. Хлеб ће само минимално да расте и можда брашно. Али тако да основни хлеб сава, који ће бити 50 и нешто динара, што не значи да ће бити 59 динара, већ 53 или 54 динара када за то дође време", рекао је Вучић.

Нагласио је да ће то бити убедљиво најјефтинији хлеб у целој Европи.

"И то ћемо да држимо под контролом због најугроженијих категорија становништва", рекао је Вучић.


#   струја   Александар Вучић   хлеб   цене
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима