Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За два дана почиње асфалтирање тунела "Предејане" на јужном краку Коридора 10

rssBookmark and Share

Предејане 24.01.2018. Јужна Србија Инфо

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас радове у тунелу Предејане, на траси Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, у којем ће за викенд почети асфалтирање.

За два дана почиње асфалтирање тунела "Предејане" на јужном краку Коридора 10

„Асфалтирање у тунелу Предејане почиње за викенд, најпре у десној цеви, а затим и у левој. Решене су све критичне тачке које су постојале на овом градилишту и очекујемо да ће овај тунел бити прва деоница на траси ауто-пута кроз Грделичку клисуру коју ћемо завршити“, рекла је Михајловићева након што је обишла радове у десној цеви тунела, заједно са в. д. директора „Коридора Србије“ Зораном Бабићем и в. д. директора „Путева Србије“ Зораном Дробњаком.

Она је захвалила радницима „Коридора Србије“ и радницима њиихових извођача и подизвођача који су сваког дана на градилишту, без обзира на временске услове, и подсетила да је траса Коридора 10 кроз Грделичку клисуру тренутно најтеже градилиште у Европи.

Тунел Предејане Манајле дуг је један километар и део је деонице Грделица-Царичина долина, укупне дужине 11,8 километара. Радови се финансирају из кредита ЕИБ, уговорена вредност радова је 15,2 милиона евра, а извођач је бугарска фирма „Алијанса 10“.


#   Зорана Михајловић   Предејане   тунел   коридор 10   Бугарска   Министарство грађевинарства   Царичина Долина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима