Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za dva dana počinje asfaltiranje tunela "Predejane" na južnom kraku Koridora 10

rssBookmark and Share

Predejane 24.01.2018. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas radove u tunelu Predejane, na trasi Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, u kojem će za vikend početi asfaltiranje.

Za dva dana počinje asfaltiranje tunela "Predejane" na južnom kraku Koridora 10

„Asfaltiranje u tunelu Predejane počinje za vikend, najpre u desnoj cevi, a zatim i u levoj. Rešene su sve kritične tačke koje su postojale na ovom gradilištu i očekujemo da će ovaj tunel biti prva deonica na trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru koju ćemo završiti“, rekla je Mihajlovićeva nakon što je obišla radove u desnoj cevi tunela, zajedno sa v. d. direktora „Koridora Srbije“ Zoranom Babićem i v. d. direktora „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom.

Ona je zahvalila radnicima „Koridora Srbije“ i radnicima njiihovih izvođača i podizvođača koji su svakog dana na gradilištu, bez obzira na vremenske uslove, i podsetila da je trasa Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru trenutno najteže gradilište u Evropi.

Tunel Predejane Manajle dug je jedan kilometar i deo je deonice Grdelica-Caričina dolina, ukupne dužine 11,8 kilometara. Radovi se finansiraju iz kredita EIB, ugovorena vrednost radova je 15,2 miliona evra, a izvođač je bugarska firma „Alijansa 10“.


#   Zorana Mihajlović   Predejane   tunel   koridor 10   Bugarska   Ministarstvo građevinarstva   Caričina Dolina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima