Јужна Србија Инфо

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Од 1 јануара струја скупља 8, гас 11 одстоЗбог санације квара део Палилуле вечерас без грејањаДанас је почео Божићни пост - уздржавање од лоших мисли и дела и мрсне хранеПрешево: Мађар и Украјинац покушали да пренесу 268.000 евраПромоција Зборника радова 13. литерарног конкурса "Радовићев венац" у Дечијем културном центруПрелаз Прешево: Скоро 60.000 евра у чарапамаХор "Бранко" из Ниша бриљирао наступом у присуству Јерусалимског патријараха у сали "Нотр Дам" у Светој земљи


Божићни пост традиционално почиње 28. новембра. Четрдесетодневни Божични пост по значењу и трајању долази после Васкршњег или Великог часног поста. Пост је почео за Руску православни цркву, Српску православну цркву, Јерусалимску патријаршију и Свету Гору.
Припадници МУП-а, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Управом граничне полиције и Управом царина, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су украјинског држављанина В. П. (1985) и мађарског држављанина П. К. (1980) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело прање новца.
Ово је дан којим почињу 16 дана активизма у борби против насиља над женама.
Након в.д. статуса, на који је именован 30. октобра ове године, заменик председника Скупштине града, дугогодишњи члан и функционер Социјалистичке партије Србије у Нишу, бивши председник Градске општине Палилула, бивши директор Југоситока, проф. др Игор Новаковић, данас је изабран за председника те партије у Нишу.
Агенција за енергетику одобрила је повећање цене струје и гаса од 1. јануара 2023. године, извештава РТС
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца
Претходног викенда у у Прокупљу је одржана четврта, традиционална манифестација под називом „Дани Прокупца“ у граду Светог Прокопија у оквиру које је одржан округли сто на коме се разговарало о туристичким потенцијалима Топлице кроз призму „прокупца“ и Сајам вина, алкохолних пића и етно хране у центру града.
По многима, славна генерација Факултета спорта и визичког васпитања у Нишу 1978.-1979. окупила се прошлог викенда поново, након четири деценије. У амфитетару факултета могли су се видети још увек активни, професори и наставници физичке културе из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Ниша, градова југа Србије и шире.
Хор НЦПД "Бранко" из Ниша и певачи православних Арапа "Светог апостола Јакова" одушевили су у суботу увече, својим извођењем духовне православне музике, Јерусалимског патријараха Теофила III и пубилку у сали "Нотр Дам" у Јерусалиму.
ТРИБИНА на тему „ ЖЕНСКА НЕПЛОДНОСТ И НАЈМИСТЕРИОЗНИЈИ УЗРОК НЕПЛОДНОСТИ – ЕНДОМЕТРИОЗА“ која се организује уз подршку Канцеларије за младе Градске општине Палилула, одржаће се у уторак, 22.11.2022. у сали Нишког културног центра, од 18:00 сати.
Тема криптовалута је данас изузетно актуелна - иако је и даље мало области свакодневног живота где су криптовалуте прихваћене за употребу, много тога се сада у свету може њима купити, а оне постају све популарније и у онлине казинима.
Како су саопштили из нишке Топлане, због хитне, неодложне и сложене санације цурења на магистралном делу топловода, на грејном подручју топлане „Југ”,у периоду од 20.00 до 22.00 часа биће прекинута испорука топлотне енергије корисницима на адресама:
Поводом навода у јавности о боравку градоначелнице Ниша Драгане Сотировски у Бриселу и седишту Курске облати у Русији у „исто време“, а у циљу истинитог информисања јавности, редакција Јужне Србије Инфо је контактира градоначелницу да појасни информације које су претходних дана пласирали поједини опозициони медији.
Јужна Србија је још један, прелепи, део наше земље који поседује бање, језера, историју, културу, археолошка налазишта, традицију, љубав према храни и чувени јужњачки темперамент који воли песму, игру и штедњу.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима