Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Конкурс за Награду Града Ниша за књижевност за децу и младе

rssBookmark and Share

Ниш 26.11.2021. Јужна Србија Инфо

Током 2022. године биће додељена по шести пут Награда Града Ниша за књижевност за децу и младе под именом „Малени цвет“, која се додељује за најбољу књигу прозе или поезије за децу и младе, објављену на српском језику у 2021. години.

Конкурс за Награду Града Ниша за књижевност за децу и младе

Саопштење и услове конкурса преносимо у целости..

Награду је установио и додељује је Град Ниш а организатор је Нишки културни центар. Награда која се додељује аутору књиге састоји се од повеље и новчаног износа. Жири ради у саставу: Др Душица Потић (Београд), професор књижевности за децу и књижевни критичар, Дејан Алексић (Краљево), песник и уредник, и Драгана Пешић Главашевић (Ниш), професор књижевности и библиотекар.

У конкуренцију за награду улазе сва прва издања књига прозе или поезије за децу и младе, објављених на српском језику током 2021. године. Неће се узимати у обзир поновљена издања, издања објављена ранијих година, избори, антологије и слично.

Име добитника награде ће бити саопштено до почетка априла 2022. године, а свечано уручење награде ће се одржати априла или маја 2022. године.

Молимо издаваче или ауторе да нам што пре, а најкасније до 31. децембра 2021. године, пошаљу 4 примерка објављених књига које испуњавају наведене услове.

Књиге слати на адресу: НКЦ, Станоја Бунушевца бб, Ниш 18000 (награда за децу и младе).

Информације на телефон (018) 595-055 / 595-740 или путем мејла niskikulturnicentar@gmail.com


#   Ниш   конкурс   Нишки културни центар   Награда за књижевност за децу и младе
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима