Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konkurs za Nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade

rssBookmark and Share

Niš 26.11.2021. Južna Srbija Info

Tokom 2022. godine biće dodeljena po šesti put Nagrada Grada Niša za književnost za decu i mlade pod imenom „Maleni cvet“, koja se dodeljuje za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade, objavljenu na srpskom jeziku u 2021. godini.

Konkurs za Nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade

Saopštenje i uslove konkursa prenosimo u celosti..

Nagradu je ustanovio i dodeljuje je Grad Niš a organizator je Niški kulturni centar. Nagrada koja se dodeljuje autoru knjige sastoji se od povelje i novčanog iznosa. Žiri radi u sastavu: Dr Dušica Potić (Beograd), profesor književnosti za decu i književni kritičar, Dejan Aleksić (Kraljevo), pesnik i urednik, i Dragana Pešić Glavašević (Niš), profesor književnosti i bibliotekar.

U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga proze ili poezije za decu i mlade, objavljenih na srpskom jeziku tokom 2021. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori, antologije i slično.

Ime dobitnika nagrade će biti saopšteno do početka aprila 2022. godine, a svečano uručenje nagrade će se održati aprila ili maja 2022. godine.

Molimo izdavače ili autore da nam što pre, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine, pošalju 4 primerka objavljenih knjiga koje ispunjavaju navedene uslove.

Knjige slati na adresu: NKC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (nagrada za decu i mlade).

Informacije na telefon (018) 595-055 / 595-740 ili putem mejla niskikulturnicentar@gmail.com

Komentara: 0


#   Niš   konkurs   Niški kulturni centar   Nagrada za književnost za decu i mlade
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima