Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

После 40 година обновљен пут од Радикине Баре до Нишке Бање

rssBookmark and Share

Нишка Бања 17.10.2023. Јужна Србија Инфо

Пут који повезује Радикину Бару са Нишком Бањом али и још четири села, после скоро пола века је саниран на захтев мештана овог села а договор о санацији је постигнут током Градског каравана.

После 40 година обновљен пут од Радикине Баре до Нишке Бање

Завршетак радова на путу у Радикиној Бари обишла је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски са председником Градске општине Нишка Бања Душаном Живковићем. Градоначелница је истакла да дубоко верује да ће након санације пута и село оживети.

Према речима градоначелнице Радикина Бара је живо село у коме има и младих парова јер у селу има 15 деце. Она је додала да ће пут који је сада саниран допринети да ово село, интересантно и за туристе, још више оживи, а да је тако показује и податак да има заинтересованих купаца за куће у селу, али власници не желе да их продају.

Да је пут значајан за оживљавање села показало се и на примеру Сићева и Миљковца али и других сеоских насеља до којих је стигао асфалт после вишедеценијског чекања, додала је Сотировски.

Душан Живковић је исткао да је путна инфраструктура важна када се ради о оживљавању села и да је то рецепт за повратак људи на дедовину. Он је додао да има још планова за оживљавање како Радикине Баре тако и других села на територији Нишке Бање где ништа није рађено до сад.

Мештани села су презадовољни оним што је до сада урађено, а разговарали су са градоначелницом Ниша и да им Град помогне око уређења Дома културе како би оживеле културне и друге активности у селу.

 
 
 
 
 


#   Драгана Сотировски   Нишка Бања   Радикина бара   пут
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима