Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posle 40 godina obnovljen put od Radikine Bare do Niške Banje

rssBookmark and Share

Niška Banja 17.10.2023. Južna Srbija Info

Put koji povezuje Radikinu Baru sa Niškom Banjom ali i još četiri sela, posle skoro pola veka je saniran na zahtev meštana ovog sela a dogovor o sanaciji je postignut tokom Gradskog karavana.

Posle 40 godina obnovljen put od Radikine Bare do Niške Banje

Završetak radova na putu u Radikinoj Bari obišla je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa predsednikom Gradske opštine Niška Banja Dušanom Živkovićem. Gradonačelnica je istakla da duboko veruje da će nakon sanacije puta i selo oživeti.

Prema rečima gradonačelnice Radikina Bara je živo selo u kome ima i mladih parova jer u selu ima 15 dece. Ona je dodala da će put koji je sada saniran doprineti da ovo selo, interesantno i za turiste, još više oživi, a da je tako pokazuje i podatak da ima zainteresovanih kupaca za kuće u selu, ali vlasnici ne žele da ih prodaju.

Da je put značajan za oživljavanje sela pokazalo se i na primeru Sićeva i Miljkovca ali i drugih seoskih naselja do kojih je stigao asfalt posle višedecenijskog čekanja, dodala je Sotirovski.

Dušan Živković je istkao da je putna infrastruktura važna kada se radi o oživljavanju sela i da je to recept za povratak ljudi na dedovinu. On je dodao da ima još planova za oživljavanje kako Radikine Bare tako i drugih sela na teritoriji Niške Banje gde ništa nije rađeno do sad.

Meštani sela su prezadovoljni onim što je do sada urađeno, a razgovarali su sa gradonačelnicom Niša i da im Grad pomogne oko uređenja Doma kulture kako bi oživele kulturne i druge aktivnosti u selu.

 
 
 
 
 


#   Dragana Sotirovski   Niška Banja   Radikina bara   put
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima