Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ако град не уважи захтеве следећа инстанца је суд - Митинг испред Топлане 13. јула

rssBookmark and Share

09.07.2015. НТВ

Након одбијања Топлане да искључи око 500 станова у Нишу са топловодне мрезе, власници тих станова ће поднети тузбу Градском већу Града Ниша, закључено је на првој Скупштини Удрузења председника скупштине станара и власника стамбених зграда.

Фото: НТВ
Фото: НТВ

 Ако град не уважи захтеве следећа инстанца је суд - Митинг испред Топлане 13. јула
Уколико и Град одбије да сагледа њихове захтеве, следећа инстанца је суд, каже за НТВ Ђокица Јовановић из Удружења.

Топлани је до сада поднето око 500 захтева за искључење са топловодне мреже. Већини корисника послата су решења о одбијању захтева, јер важећа градска одлука не дозвољава искључење појединачних станова, већ привремену обуставу. Због тога ће чланови Удрузења председника скупштине станара и власника стамбених зграда у Нишу појединачно подности жалбе Градском већу.

Јовановић додаје да је Удружењу председника скупштине станара приступило још много грађана и да Удрузење сада има права на жалбу, али и на колективну тужбу по Закону о заштити потрошача.

Јовановић је на првој скупштини Удрузења истакао да захтева за искључење са топловодне мреже има много више него што се у јавности говори. Он очекује да ће Градско веће о њиховој борби за обуставу топлотне енергије уз плаћање фиксног дела, као и о смањењу цене грејања највероватније расправљати у септембру.

Митинг испред Топлане заказан за 13.јул у 18 часова
На првој скупштини Удружења председника скупштине станара и власника стамбених зграда најавило је велики митинг због високе цене грејања и обрачуна топлотне енергије.

Најмање 500 Нислија окупиће се 13. јула у 18 сати испред Градске топлане, а затим кренути у протестну шетњу Улицом Благоја Паровића, преко 7 јула до Градске куће, где ће протестовати испред кабинета градоначелника Ниша.

Коментара: 0


#   Градско веће   Градска топлана ЈКП   протест   уговор   раскид   станари   Ђокица Миловановић     Ђокица Јовановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима