Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стипендије за најбоље ученике и студенте

rssBookmark and Share

29.04.2016. Град Ниш

Најуспешнијим ученицима и студентима јуче су у Официрском дому уручени уговори о стипендијама за 2016.годину.Град Ниш овим средствима показује да цени труд и залагање ових вредних младих људи, а градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић је све стипендисте позвао да остану у Србији и после завршетка школовања.

Стипендије за најбоље ученике и студенте

„Овај Град види ваш труд и вашу жељу, ви сте наше погонско гориво за будућност .Образовање изискује конинуирани рад ,тражи време и понекад је  скупо, али будите сигурни да је незнање још скупље.
Зато у данашњем свету поента образовања није меморисање чињеница које ће ученици морати да памте до краја живота, поента је како да пронађу информације, да знају да их вреднују, како да их комбинују са другим информацијама,  да их ефикасно користе, да са њима реше проблем. То је нова писменост 21. века и много се разликује од модела по коме је већина нас учила.
Морамо бити спремни у потпуности за нови приступ у учењу и прихватити реалност да  ова деца,паметна,храбра,креативна и пуна знања представљају наш прави пут ка развоју друштва.
Од срца вам честитам на досада постигнутим резултатима, а ове стипендије су само симболичан начин да као Град покажемо да вреднујемо ваш труд  и залагање“,рекао је градоначелник.

Коментара: 0


#   стипендије   Зоран Перишић   ученици   студенти   официрски дом
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима