Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

O diskriminaciji žena na jugu Srbije

rssBookmark and Share

Vranje 02.04.2014. Danas

Scenski igrokaz „Jedna dođe, druga ode“ o problematici diskriminacije žena predstavljen je učenicima gimnazije „Jovan Skerlić“ u Vladičinom Hanu, u okviru projekta „Izjednači me“ NVO „Generator“ iz Vranja.

O diskriminaciji žena na jugu Srbije

- Predstava pokazuje kako se diskriminacijom žena krše načela ravnopravnosti i poštovanja ljudskog dostojanstva, sputava dalji napredak društva i porodice i otežava razvoj sposobnosti žena da učestvuju u službi čovečanstva - pojašnjava Jelena Velikanac, volonterka ove nevladine organizacije. Kao svojevrsna proba za suočavanje sa problemom nasilja nad ženama u realnosti, forum teatar odabran je kao značajno sredstvo socijalnih promena koje utiče da se ljudi pokrenu i aktivnije učestvuju u sopstvenom životu.

Ovaj scenski igrokaz deo je kampanje „Mi - Tu“, čiji je cilj senzibilizacija društva u četiri opštine na jugu Srbije, ukazivanje na važnost poštovanja prava manjina, borbe protiv diskriminacije i inkluzije. Projekat se bavi manjinskim grupama, etničkim zajednicama albanskom i romskom, ženama, LGBT populacijom i osobama sa invaliditetom. Kampanja obuhvata i tribine sa poznatim predstavnicima manjinskih grupa na časovima građanskog vaspitanja u izabranim srednjim školama, edukaciju mladih za aktivno delovanje kroz novinarstvo i aktivizam - održavanjem treninga za mlade te formiranjem lokalnih i regionalnih timova profesionalaca iz institucija i organizacija koje se bave manjinama na području juga Srbije.


#   Vranje   Vladičin Han   Južna Srbija region   žene   diskriminacija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima