Јужна Србија Инфо
ad_expired

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава

Пожар у познатој нишкој кафани “Нишлијска механа”Михајловићева ће боравити до краја недеље на источном краку Коридора 10Први лет "Ер Србије" из Ниша - "Горан Бреговић" слетео у НишМакедонац шверцовао цигарете у погонском делу аутомобилаВелики губитак за телевизијско новинарство и српски језик, преминула Данка НововићЖена из Лесковца умрла од уједа стршљена док је простирала вешКо је у Нишу успешнији - Вучић или Булатовић?


Данас у Србији претежно сунчано, понегде са краткотрајном кишом или локалним пљусковима. Најнижа температура од 12 до 16, а највиша од 25 до 30 степени.
У познатој нишкој кафани “Нишлијска механа” избио је јутрос нешто после 9 сати пожар. Ватрогасне екипе су на лицу места и гасе пожар, док је Првомајска улица затворена за саобраћај.
Одржано предавање о кретању детета у првој години живота у склопу акције „Подршка родитељству – за бебу више“ у организацији Градске општине Медијана
Челници Демократске странке и Савеза за Србију након посете дечјем одмаралишту "Дивљана" изразили забринутост за опстанак те установе и запослених.
Вршилац дужности директора Међународног монетарног фонда, Дејвид Липтон, изјавио је да је најбогатијих 0,1 одсто становништва нагомилало исто богатство као најсиромашнијих 50 одсто.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 14. јул 2019. године. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца.
Велики број новинара, данас је имао прилику да разгледа културно-историјске објекте кроз прву, промотиву туру туристичким-панорамским аутобусом.
Спортски део прославе градске славе, настављен је турнирима у баскету 3 на 3 и одбојци, који су одржани у центру града.
Гала концертом у Дому војске у Врању завршен је пети Међународни летњи камп за уметничку игру "Summer Dance camp" Врање 2019. Концерт је био прилика да декан Факултета за инжењерски менаџмент, проф. др Владимир Томашевић, уручи плакете и захвалнице појединцима и колективима.
Јединице интензивне неге Клинике за дечије интерне болести КЦ Ниш у којима су смештени најмлађи пацијенти са југа и југоистока земље су опремљене десет најсавременијих монитора за неинвазивна мерења и праћења животних функција код новорођених беба.
У Врању ће сутра бити одржан Меморијал "Бакија Бакић'', традиционална манифестација посвећена једном од највећих трубача у Србији.
Због извођења радова на рехабилитацији коловоза у улици Косовке девојке (од улице Пантелејска до улице Друге пролетерске бригаде) у периоду од 15.7.2019.год. до 15.8.2019.год. доћи ће до потпуне обустава саобраћаја на делу поменуте улице.
Београд и Скопље ће новим Коридором преко Ниша бити удаљени три и по сата вожње.
Судећи по објави на званичној Фејсбук страници актуелног градоначелника Ниша Дарка Булатовића одговор на ово питање, на први поглед, није тешко дати.