Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Неколико функционера СНС-а у Нишу саслушано због паљења аутомобила

rssBookmark and Share

Ниш 03.01.2018. Данас

Неколико функционера СНС-а, међу којима и повереник те странке за Ниш Звездан Миловановић, саслушано је у нишкој полицији због серије паљења аутомобила, међу којима је и био и аутомобил заменика градоначелника Милоша Банђура (СНС).

Wikipedia
Wikipedia

То је данас потврђено за лист Данас.

Миловановић је  казао да је „саслушан у својству грађанина“, те да је „разговор трајао пет минута“. Он је казао да је разлог за позивање на разговор случај паљења Банђуровог аутомобила, те да је осим њега „саслушано још неколико функционера СНС-а“. Полиција до сада није ни потврдила нити демантовала његове наводе.

Према изворима Данаса, у полицији је у својству грађанина, између осталих, наводно саслушан и Дејан Андрејевић, доскорашњи директор ЈКП Наиссус и функционер СНС-а. Они су казали  да су неки од саслушаних „пристали на испитивање полиграфом“, а да су неки од њих то испитивање одбили.

У Нишу је током новембра и децембра прошле године запаљено осам аутомобила, међу којима су Банжуров, као и аутомобили недавно изабраног директора Тржнице Горана Ђорђевића (СНС) и  заменика начелника Полицијске управе Ниш Зорана Богдановића. Сам Банђур, као и део опозиције, оценили су да паљевина аутомобила јавних функционера „има политичку позадину“, односно да би могла бити последица недавног контроверзног конкурса за избор директора јавних предузећа у Нишу, а пре свега „дугогодишњих сукоба између неколико политички и интересно супротстављених фракција у нишком СНС-у“. Паљење аутомобила полицијског функционера Богдановића, према изворима листа, представљао је „покушај да се скрене истрага, пошто је полиција сузила обруч у истрази о предходним паљевинама“.

Нишка полиција до сада није саопштила да је расветлила било који од ових случајева, нити је саопштила резултате или помаке у истрагама. Извори Данаса су оценили да је управо „недостатак употребљивих“ наводно утицао на смењивање начелника нишке полиције Нинослава Митића, кога је прошле седмице заменио Славиша Виријевић, дотадашњи начелник пиротске полиције.

З. Миладиновић, Данас

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   полиција   Милош Банђур   саслушање   Дејан Андрејевић   паљење аутомобила   Ана Ђорђевић   Лист Данас   Горана Ђорђевић   Звездан Миловановић   Славиша Виријевић
@sns_srbija @Milos_Bandjur @OnlineDanas @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима