Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Млади су закон !

rssBookmark and Share

18.10.2011. Аutor : M.Gajić |

Уклањање графита са говором мржње, сређивање два школска дворишта и летње позорнице у Земуну, изложба фотографија, две уличне акције, фудбалски турнир и седмодневни фестивал са уметничким радионицама и сређивањем простора.

Млади су закон !

Све ове акције су самостално организовали и спровели млади Београда у оквиру кампање „Млади су закон“. Ових осам акција само је делић кампање у којој је спроведено 150 омладинских волонтерских акција у 25 округа из целе Србије.

Било да се ради о прљавом школском дворишту, напуштеном простору, нетолеранцији или говору мржње, ове акције показују да млади реагују на проблеме у својој околини, да желе да се укључе и дају свој допринос њиховом решавању. Зато им треба дати подршку, образовање и ресурсе. У овоме ће им помоћи Закон о младима који је усвојен у јулу ове године а почеће са применом у јануару 2012.

Овим законом ствара се основа за унапређивање друштвеног положаја око 1,5 милиона младих колико их има у Србији као и дугорочно остваривање њихових потреба и интереса. Он детаљно уређује оснивање и евиденцију омладинских удружења, њихових кровних савеза и начина финансирања свих пројеката који се баве младима.

Закон предвиђа и оснивање Савета за младе као саветодавног тела тела које образује Влада Републике Србије.

Након кратког филма о волонтерским акцијама, о Закону за младе ће говорити:

- Снежана Самарџић Марковић, министарка омладине и спорта

- Миљенко Дерета, извршни директор Грађанских иницијатива

- Ивана Ковачевић, државни секретар Министрства омладине и спорта

- Снежана Клашња, помоћница министарке омладине и спорта

Осам волонтерских акција које су у августу и септембру спровођене на територији Београда финансирало је Министарство омладине и спорта кроз пројекат „Млади су закон“.


#   млади   образовање   Влада Републике Србије   Снежана Самарџић Марковић   државни секретар   Млади су закон
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима