Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kultura


<<<1617181920>>>Ukupno: 1670  |  Prikazano: 171 - 180

Trideset prva Književna kolonija „Sićevo“

Južna Srbija Info 09.09.2022.
Književna kolonija „Sićevo“

Književna kolonija „Sićevo“ je originalna, međunarodna kreativna manifestacija, jedina te vrste na Balkanu, u čije prostore se svake godine od njenog osnivanja 1991. privremeno „preseljavaju“ pisci, književni kritičari, prevodioci, izdavači i drugi učesnici književnog života iz Srbije i drugih zemalja sveta da u oblasti književnosti; ...stvaraju ili samo akumuliraju impresije i…

opširnije

Komentara: 0

Svetska premijera filma “Trag divljači” na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije – LIFFE

Južna Srbija Info 09.09.2022.
Trag divljači

Film “Trag divljači” srpskog reditelja Nenada Pavlovića, u kome uloge tumače Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić i drugi, otvoriće 15. izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE, 15. septembra u 19 časova u Narodnom pozorištu Leskovac.

opširnije

Komentara: 0

Film o čuvenoj Svetiteljki pravoslavlja, izazvao veliko intresovanje u bioskopu Sinepleks: "Sveta Petka, Krst u pustinji“

Južna Srbija Info 07.09.2022.

Specijalna projekcija filma ,,Sveta Petka: Krst u pustinji“ biće održana u Sinepleks Niš bioskopu (Cineplexx) u petak, 9. septembra od 20 časova. Gostima bioskopa pokloniće se deo autorske i glumačke ekipe, nakon filma.

opširnije

Komentara: 0

Niš: Počeo festival drame i pozorišta „Teatar na raskršću“

Južna Srbija Info 06.09.2022.
Teatar na raskršću

Predstavom „Oslobođenje Skoplja“ u režiji Gorčina Stojanovića u niškom Narodnom pozorištu sinoć je otvoren Treći festival drame i pozorišta „Teatar na raskršću“.

opširnije

Komentara: 0

"Kuća dobrih tonova“ Srebrenica: Koncert prijateljstva u Nišu

Južna Srbija Info 05.09.2022.
Kuća dobrih tonova

Sve je počelo na „Muzičkom ljetnjem kampu“ u Srebrenici 2018. godine gdje je ostvarena saradnja i prijateljske veze sa vršnjacima i muzičkim radnicima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske nakon čega je održan koncerta u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu, a saradnja nastavljena i danas.

opširnije

Komentara: 0

Austrijski filmski festival u Nišu

Južna Srbija Info 02.09.2022.
Austrijski filmski festival

Austrijski filmski festival ove godine održava se u Beogradu, Novom Sadu i Nišu od 22. do 27. septembra. Publika će tokom nekoliko dana festivala moći da pogleda sedam dugometražnih igranih ostvarenja iz austrijske savremene produkcije, uz radionicu i tribine u pratećem programu.

opširnije

Komentara: 0

Akademik Goran Petrović laureat nagrade „Ramonda serbika“

Južna Srbija Info 01.09.2022.
Goran Petrović laureat nagrade „Ramonda serbika“

Nagrada Ramonda serbika za višegodišnje stvaralaštvo koje je ostavilo poseban pečat u istoriji savremene književnosti dodeljuje se srpskom piscu i akademiku Goranu Petroviću.

opširnije

Komentara: 0

Maja Odžaklijevska dobitnica Nagrade za životno delo "Evergrin festivala"

Južna Srbija Info 01.09.2022.
Odžaklijevska dobitnica Nagrade za životno delo

Umetnica Maja Odžaklijevska dobitnica je Nagrade za životno delo ovogodišnjeg Evrgrin festivala u Nišu koji se održava sutra na Letnjoj pozornici u Tvrđavi u 20.00 sati.

opširnije

Komentara: 0

Milčo Mančevski dobitnik nagrade „Živojin Žika Pavlović“ jubilarnog 15. festivala LIFFE

Južna Srbija Info 30.08.2022.
Mančevski dobitnik nagrade „Živojin Žika Pavlović“

Reditelj, scenarista i pisac Milčo Mančevski ovogodišnji je laureat nagrade “Živojin Žika Pavlović” koju Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE dodeljuje za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu.

opširnije

Komentara: 0

Uručenjem pesničke nagrade „Drainac“ počeo drugi deo književne manifestacije „Drainčevi sureti pesnika“

Južna Srbija Info 29.08.2022.
Drainčevi sureti pesnika

Tradicionalna 53. književna manifestacija „Drainčevi susreti poesnika“ počela je danas na brdu Hisar u Prokuplju, polaganjem venaca na bistu pesniku Radu Draincu, u čiju čast se i održava više od pola veka. Pred poštovaocima lika i dela ovog velikog i značajnog srpskog i topličkog pesnika, vence pijeteta položili su ovogodišnji laureat pesničke nagrade „Drainac“ Miroslav…

opširnije

Komentara: 0

<<<1617181920>>>Ukupno: 1670  |  Prikazano: 171 - 180


Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima