Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Ana Karenjina" u režiji Irfana Mensura premijerno u niškom Narodnom pozorištu - naslovna uloga Dragana Mićalović

rssBookmark and Share

Niš 21.01.2021. Južna Srbija Info

Nakon 80 godina od izvođenja, zatim odlaganja proba i rada u otežanim okolnostima, izazvanim epidemijom, niška publika će imati priliku da prisustvuje premijernom izvođenju „Ane Karenjine“, po tekstu Lava N. Tolstoja, u režiji Irfana Mensura. u petak 22. i subotu 23. januara. 2021. godine sa početkom u 18 sati.

"Ana Karenjina" u režiji Irfana Mensura premijerno u niškom Narodnom pozorištu - naslovna uloga Dragana Mićalović

Pored Mensura, koji pored režije, potpisuje i dramaturgiju i scenografiju, autorsku ekipu čine kompozitor, Aleksandar Sanja Ilić, kostimografkinja, Biljana Krstić, koerografkinja, Danica Ničić, lektorka, Nataša Ilić, asistentkinja scenografa i kostimografkinje je Katarina Filipović, a organizatorka Ivana Stojanović.

U ulozi slavne Ane Karenjine, publika će imati priliku da vidi dve glumice i to Draganu Mićalović, k.g. u premijernom izvođenju 22.01. i prvoj reprizi predstave 24.01., dok će članicu niškog ansambla Katarinu Arsić, gledati premijerno 23.01. i u drugoj reprizi predstave, 25.01. 2021.

U predstavi igraju:

Ana Karenjina – Dragana Mićalović, k.g. / Katarina Arsić
Karenjin – Dejan Cicmilović
Vronski – Miloš Cvetković
Ljevin – Stefan Mladenović
Kiti – Nađa Nedović Tekinder
Doli – Bratislava Milić, k.g./ Katarina Mitić Pavlović
Stiva – Danilo Petrović
Serjoža (dete) – Vuk Marinković, k.g.

Ulaznice za predstavu, po ceni od 600 dinara, mogu se kupiti na blagajni pozorišta, svakog radnog dana,  od 10 do 20 sati.


#   Niš   predstava   Narodno pozorište   Ana Karenjina   Irfan Mensur   Sloboda Mićalović   Dragana Mićalović   Lav Tolstoj
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima