Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Dani slovenačkog filma" u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 11.12.2022. Južna Srbija Info

Društvo „Sava“ Beograd, Udruženje Slovenaca „France Prešern“ Niš i Niški kulturni centar organizuju DANE SLOVENAČKOG FILMA od 12. do 14. decembra 2022. godine, u Maloj sali NKC-a. Ulaz je besplatan.

"Dani slovenačkog filma" u Nišu

Sreda, 14.12.2022.
18,00
OSLOBOĐENjE LIBIDA (18’)
Režija: Žiga Virc
Šezdesetogodišnji Marjan voli svoju majku i ona njega. Ali kada se Marjetka pojavi u Marjanovom životu, njegova majka smisli plan da ga spreči da je napusti.
ISKRE U VREMENU (82’)
Režija: Jurij Gruden
Godine 1976. Janez Škrubej i grupa elektroinženjera, njegovih prijatelja sa fakulteta, osnivaju Iskru Delta, kompaniju koja je odmah pokazala uspeh, posebno na istočnim tržištima.

20.00
KAZNENI UDARAC (15’)
režija: Rok Biček
Dvojica najboljih prijatelja provode popodne na fudbalskom terenu sanjajući da će igrati za lokalni tim. Ali snovi imaju svoju cenu: kada igru prekine grupa starijih dečaka, jedan od njih to uzima kao priliku da se dokaže, dok drugi oseća da se sprema nešto zlokobnije.
INVENTAR (106’)
Režija: Darko Sinko
Boris Robič je jedan sasvim običan tip. Jedno veče, neko pokuša da ga ubije. Boris počinje da pravi popis prijatelja i otkriva da bi mnogo više ljudi moglo da ima motiv da ga mrzi nego što je mislio.


#   Niš   film   Niški kulturni centar   Slovenija   Dani Slovenačkog filma
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima