Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sadejstvo muzike, ljubavi i vina, predstavljanje knjige Aleksandra Tokovića

rssBookmark and Share

Niš 20.04.2023. Južna Srbija Info

Sadejstvo muzike, ljubavi i vina, predstavljanje knjige Aleksandra Tokovića „Sećanja i ljubavi“ biće perdstavljano u četvrtak, 20. april 2023. u 18 sati (Niški kulturni centar).

Sadejstvo muzike, ljubavi i vina, predstavljanje knjige Aleksandra Tokovića

„Karijera kantautora Aleksandra Tokovića traje duže od četrdeset godina, a muzika je ta koja mu je  otvarala sva vrata u životu i upotpunjavala život i poslove kojima se bavio. Jedan od najznačajnijih momenata u njegovoj karijeri je izdavanje samostalnog albuma Sećanja i  ljubavi 2001.  

Sarađivao je sa mnogim poznatim muzičkim imenima, među kojima su i Boba Stefanović, Miki Jevremović, Arsen Dedić, Miladin Šobić, Leo Martin, Kornelije Kovač, Zvonko Bogdan… Ova i mnoga druga imena iz sveta muzike  učestvovala su na Festivalima Ljubavi i vina, čiji je on osnivač. Ovog puta, u programu će učestvovati i Bane Jovanović, interpretator zabavnih melodija iz Niša, Spomenka Đokić Krstić, „Lutajuća srca” (vokal) i Bora Jović, Vinski podrum Malča.

Godine 2004, Aleksandar  postaje i član je Viteškog reda Arena Zabatkiensis, a njegova pesma Himna ljubavi i vina ga je kvalifikovala za prijem u taj Vinski red. Nakon toga, kao umetniku koji je bio poznat po imidžu ljubavi i vina, usledili su i pozivi drugih vinarija, sve od Vršca, pa do Vlasotinca.
Ova knjiga je dar svima koji vole i večno žive. Svako će u njoj naći deo sebe i kroz slike, reči, zvuke i stihove se vraaćati u zelenu dolinu mladosti. A Tokovićeve pesme govore o vinu, ljudima i događajima.“ (Tatjana Milenković, urednik Naučno-popularnog i obrazovnog programa u NKC-u)

 


#   Niš   knjiga   Niški kulturni centar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima