Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Autobus decentralizacije kreće na put

rssBookmark and Share

Vladičin Han 17.09.2010.

Autobus decentralizacije kreće na put

Nacionalna koalicija za decentralizaciju sprovodi projekat "Autobus decentralizacije" koji ima za cilj da usmeri postojeću energiju i podršku decentralizaciji u Južnoj Srbiji.

U okviru projekta će biti organizovano putovanje u 12 opština i gradova širom Južne Srbije (Aleksinac, Sokobanja, Prokuplje, Kuršumlija, Vranje, Pirot, Niš, Leskovac, Vučje, Dimitrovgrad, Vladičin Han, Bela Palanka) brendiranim autobusom koji će uz promo materijale biti opremljen i da pruži internet i druge usluge građanima sa ciljem direktne komunikacije sa donosiocima odluka su Beogradu. Građani Južne Srbije, najsiromašnijeg regiona u Srbiji, koji su potpuno zanemareni od strane političke elite, moći će se tom prilikom obratiti ključnim donosiocima odluka u Srbiji i podeliti svoje probleme sa njima.

"Želeći da pokažemo da su očekivanja građana visoka i da politički pritisak na postojeću vlast raste, ovim projektom smo želeli da napravimo dogovor sa građanima Južne Srbije o kvalitetu decentralizacije koji tražimo, koji je realan, isplativ i koji omogućava učešće građana u donošenju odluka u skladu sa evropskim standardima."

Autobus decentralizacije će 17.09. biti u Aleksincu ispred Doma kulture i 18.09.2010. godine u Sokobanji u glavnoj šetališnoj zoni.

Projekat je podržan od strane Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED) iz Vašingtona.#   autobus   Vladičin Han   Bela Palanka   internet   Nacionalna koalicija za decentralizaciju
@decentralizuj @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima