Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Autobus decentralizacije sutra u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 24.09.2010. Izvor: www.prokuplje.org.rs

Autobus decentralizacije sutra u Prokuplju

Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizovala je akciju ""Autobus decentralizuacije"" u 12 gradova i opština južne Srbije. U Prokuplju će u subotu, 25. septembra, na gradskom trgu od 12.00 do 20.00 časova biti sprovedena ova akcija, čiji je cilj da se u neposrednom kontaktu i komunikaciji sa građanima sagledaju problemi opština koje su zapostavljene i daleko od prestonice.

Građani najsiromašnijeg regiona u Srbiji moći će tom prilikom da putem upitnika izraze svoje stavove i pošalju direktno preko dva kompjutera poruke izvršiocima centralne vlasti. U okviru akcije predviđeno je deljenje propagandnog materijala građanima, kao i prikazivanje dvanaestominutnog filma, koji je parodija na nacionalni TV Dnevnik. Cilj je da se ukaže na neprisustvo vesti iz opština sa juga Srbije na nacionalnim TV stanicama.

- Kroz metaforični slogan ""Zašto kažeš Srbija, a misliš na Beograd"" želimo da centralnoj vlasti uputimo poruku da osim Beograda postoje i drugi gradovi u Srbiji, rekao je na konferenciji za novinare Dragan Miljković iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, čije se sedište nalazi u Nišu.

Skupu sa novinarima prisustvovao je i predsednik Opštine Prokuplje Milan Arsović, koji je izjavio da nijednog trenutka naša opština nije imala dilemu da li da pristupi ovakvoj akciji i da se po ko zna koji put poručuje da decentralizacija ne sme da ostane tema za eksploataciju u političkim kampanjama, već da ona suštinski znači bolji život za sve građane Srbije. - I posle deset godina od demokratskih promena, mi i dalje govorimo o decentralizaciji kao neophodnosti za ravnomeran regionalni razvoj Srbije. Nije samo problem u razvoju nego i u odlivu kadrova, kao i u nemogućnosti da lokalne samouprave same raspolažu svojom imovinom, dodao je predsednik Opštine.

Pozivamo građane Prokuplja da se sutra priključe akciji ""Autobus decentralizacije"" u centru grada.


#   Prokuplje   autobus   opština   Milan Arsović   predsednik opštine   Nacionalna koalicija za decentralizaciju   TV Dnevnik   regionalni razvoj
@decentralizuj @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima