Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obrasci Osnovnog suda i na internetu

rssBookmark and Share

17.09.2010. Izvor: Južne vesti

Građani Niša od nedavno mogu sve obrasce zahteva za dobijanje potvrda i uverenja koje izdaje Osnovni sud u Nišu da „skinu“ putem interneta.

Tako Nišlije više neće morati svakodnevno da dolaze i čekaju u redu da bi ih dobili, već će imati mogućnost da ih

Obrasci Osnovnog suda i na internetu

Niš - Putem adrese www.opstinskisudnis.org moguće je dobiti i detaljnu informaciju o ceni takse za dobijanje određenog uverenja, što će takođe ubrzati dobijanje dokumentacije.

Na ovaj način je moguće dobiti zahteve za izdavanje potvrde da nije pokrenut brakorazvodni spor i potvrde iz intabulacionog protokola, zahtev za izdavanje izvoda ili prepisa iz zemljišnih knjiga, zahtev za izdavanje prepisa ili fotokopije premeta, uverenja o roditeljskom pravu, zahtev za uknjižbom prava svojine, za izdavanje uverenja da se ne vodi postupak, zahtev za brisanje hipoteke i zahtev za izdavanje dozvole za posetu pritvoreniku.

Time će se smanjiti nepotrebni dolasci i gužve u sudskim hodnicima, i rasteretiti sudske službe, ali će se ostvariti i uštede na manjem štampanju obrazaca – kažu u sudu.

U Osnovnom sudu se mesečno izda više od 2.000 ovih obrazaca, a građani koji nemaju mogućnost korišćenja interneta i dalje će obrasce podizati u sudu.


#   fudbal
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima