Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Supružnici švercovali avganistance

rssBookmark and Share

Niš 01.12.2010. Agencija Tanjug

Protiv supružnika Saše A. (41) i Snežane A. (36) iz Žiče niška policija podnela je krivičnu prijavu zbog sumnje da su pokušali ilegalno da prevezu, od Vranja do Subotice avganistansku porodicu i troje Albanaca sa Kosova, kako ni otišli u neku zemlju EU, rečeno je u Policijskoj upravi u Nišu.

Supružnici švercovali avganistance

Bračni par je priveden 26 novembra, nakon što je policija zaustavila dva automobila kod naplatne rampe "Nais", i utvrdila da sedam osoba koje su prevozili nemaju putne isprave, rečeno je u policiji na konferenciji za novinare.

Supružnicima su oduzeti automobili i 500 evra, koje su, kako se pretpostavlja, dobili kao nadoknadu za ilegalni prevoz potnika sa juga na sever Srbije.

Avganistanski državljani, muž i žena sa dvoje dece, starosti tri godine i tri meseca, kažnjeni su opomenom u prekršajnom postupku, a tri osobe albanske nacionalnosti s Kosmeta, državljani Srbije, kažnjene su sa po 25 dana zatvora, rekli su u policiji.

Svi oni su nameravali da od Subotice nastave put u neku od zemalja Evropske unije.

Saša i Snežana sumnjiče se da su izvršili krivično delo nedozvoljenog prelaza džavane granice i šverca ljudi, a posle saslušanja istražni sudija Osnovnog suda u Nišu osumnjičene je pustio da se brane sa slobode.

Ilegalni prelazak administrativne linije s Kosovom najčešći je u rejonu Bujanovca i Preševa, kazali su u policiji, navodeći da je ove godine registrivano 30 stranih državljana na području Policijske uprave Niš koji su pokušali da se, preko Srbije, domognu neke od zemalja EU.




#   Niš   Leskovac   policija   istražni sudija   bračni par   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima