Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počela rekonstrukcija pijace „Krive livade“ na Bulevaru Nemanjića

rssBookmark and Share

Niš 15.11.2023. Južna Srbija Info

Počela je kompletna obnova pijace „Krive livade“ na Bulevaru Nemanjića. Objekat će dobiti krov na celoj površini od 4.000 kvadrata i ceo prostor biće savremeno uređen. Radove na obnovi pijace obišla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima i direktorom JKP „Tržnica“ Goranom Đorđevićem.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Sotirovski je istakla da su modernom Nišu potrebne moderne pijace po meri i prodavaca i kupaca. Upravo takva biće pijaca „Krive livade“ poznata i kao Boško Buha. Kada radovi budu završeni biće to „pijaca novog doba“ jedna od najlepših u Srbiji. Dodala je da se uveliko radi i na novoj pijaci u GO Pantelej, rekonstruisaće se i pijaca na Trošarini. Veliki projekat na kome se, takođe, radi je i kvantaška pijaca.

Prema rečima direktora Đorđevića pijaca će biti natkrivena, tezge sa voćem i povrćem odvojene od tezgi sa robom, a tu je i mlečna hala. Stare tezge zameniće nove koje će celom ambijentu dati sasvim nov izgled, a biće uvedena i noćna prodaja u nekim lokalima. Posle rekonstrukcije očekuje se i veći broj zakupaca na ovoj pijaci, oko 150 poljoprivrednih i preko 120 robnih tezgi.

Đorđević je dodao da, ukoliko im vreme bude išlo na ruku, rekonstrukcija pijace biće završena krajem januara i početkom februara.

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   Tržnica JP   GO Pantelej   Bulevar Nemanjića   Boško Buha pijaca   Pijaca Krive livade
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima