Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Brnabić: Aleksanadar Vučić kandidat SNS za predsednika Republike Srbije

rssBookmark and Share

06.03.2022. Južna Srbija Info

Srpska napredna stranka donela je odluku da kandiduje Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije, saopštila je potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić.

Foto: Nj.P. Južna Srbija arhiva
Foto: Nj.P. Južna Srbija arhiva

Brnabić je, nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, rekla da je Aleksandar Vučić kandidat koalicije „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“.

Zahvalila se partnerima Socijalističke partije Srbije, Jedinstvenoj Srbiji, Savezu vojvođanskih Mađara na tome što su podržali Srpsku naprednu stranku u ovome i što će zajedno sa drugim strankama i pokretima izaći u široj koaliciji sa kandidatom Vučićem. "Kao stranka smo pričali prethodnih nedelja i nismo se dvoumili ko treba da bude naš kandidat. Dela su izabrala kandidata, i ona najbolje govore, govore sve", istakla je Brnabić.

Brnabić je rekla da Srpska napredna stranka ima ne samo odličnog, već ubedljivo najboljeg kandidata.

Foto: Tanjug

"Kako god okrenete izbori neće biti laki, nisu nikada igra i oni su ozbiljna stvar posebno u ovako teškim i kompleksnim vremenima. Utoliko nam je draže što je naš kandidat Vučić", poručila je Brnabić ukazujući da je cilj ubedljiva pobeda.

 

Cilj istorijska pobeda Vučića, već u prvom krugu

Brnabić je poručila da je cilj koalicije oko te stranke da njihov predsednički kandidat, Aleksandar Vučić ostvari najubedljiviju pobedu, već u prvom krugu izbora, dodajući da će voditi pozitivnu kampanju, u kojoj će istaći rezultate, kao i planove i viziju Srbije u narednom periodu.

"Cilj nam je najubedljivija pobeda u prvom krugu, bez potcenjivanja bilo kog od ostalih kandidata i političkih opcija", rekla je Brnabić.

Kako je navela, u istorijsku pobedu veruju iz nekoliko razloga:

"Zato što rezultati govore o tome kakav je Vučić kandidat, zato što je u ovom trenutku najvažnija stabilnost, a dve stvari o kojima ćemo pričati i koje su slika Vučića kao kandidata su upravo mir i stabilnost. Treći razlog je njegova ozbiljnost i posvećenost, i predanost Srbiji, srpskom narodu i građanima Srbije".

Brnabić je izrazila uverenje da će građani glasati za dela i rezultate, i zato što prepoznaju posvećenost kod predsednika Vučića.

"Da će glasati za neprospavane noći, za svakodnevnu borbu i za punu predanost svih ovih godina. Time ćemo obezbediti da Srbija nastavi da pobeđuje", rekla je Brnabić.

Brnabić je navela da, više nego ikada u savremenoj istoriji Republike Srbije, našoj zemlji trebaju snaga, stabilnost, ozbiljnost i sigurnost, a sve to, kako je rekla, predstavlja njihov kandidat - Aleksandar Vučić.

Poručila je da poštuju sve političke protivnike, i da će kampanja Srpske napredne stranke biti pozitivna u kojoj će govoriti o rezultatima, o svemu što je Vučić uradio, za šta se borio, ali i o tome šta će raditi u budućnosti i kakva je njegova vizija Srbije, a to je, kako je rekao, Srbija koja pobeđuje u svim oblastima i tamo gde nije, ne samo pobeđivala, nego gde nije ni mislila da može da pobeđuje. Brnabić je ukazala da živimo u teškim, kompleksnim vremenima, u kojima Vučić nudi mir, sigurnost i stabilnost.

Navela je da će predsednička kampanja početi iz Jablaničkog okruga, na skupu u Leskovcu.

Dodala je da će zbog svih političkih dešavanja biti nemoguće voditi kampanju kakva bi se vodila u drugačijim okolnostima, jer će Vučić biti posvećen poslu predsednika, kako bi se sačuvali mir i stabilnost.

"Da bismo Srbiju odbranili od svih pritisaka i nastavili put političke suverenosti i donošenja odluka u interesu građana. Ne levo ili desno, ne istok ili zapad, već u našem ineteresu, za naše građane", rekla je Brnabić.

 

Idemo po pobedu, odmah prikupljanje potpisa

Idemo po istoriju i da napravimo nikada ubedljiviju pobedu u prvom krugu, poručila je Brnabić i najavila da će prikupljanje potpisa za kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Republike Srbije početi u 12.00 časova.

Brnabić je posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke rekla da će ona potpisati podršku u sedištu stranke zajedno sa koalicionim partnerima Ivicom Dačićem i Ištvanom Pastorom, kao i da su prisutni i omladinci Srpske napredne stranke.

"Odmah počinjemo prikupljanje potpisa", rekla je Brnabić i napomenula da je to trebalo da počne u 11.00 sati, ali da se malo kasni zbog obaveza i razgovora koje je Vučić imao sa ambasadorima i državnicima.

To govori o tome i kakva će biti kampanja, rekla je Brnabić i ukazala da će Vučiću obaveze prema Srbiji biti na prvom mestu, a na drugom stranka, koalicija i kampanja.

Izvor: Tanjug, SNS


#   SNS   Aleksandar Vučić   Ana Brnabić   predsednički izbori 2022
@sns_srbija @avucic @anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima