Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potpisan ugovor o izgradnji akva parka u Niškoj Banji - zatvoreni deo radiće svih 12 meseci

rssBookmark and Share

Niška Banja 29.11.2021. Južna Srbija Info

Posle mnogo decenija Grad Niš će dobiti moderan akva park kakav imaju veliki evropski gradovi za 3.400 korisnika istovremeno koji će sadržati rekreativne bazene, bazene sa talasima, lenju reku, tobogane, dečje igralište.

Potpisan ugovor o izgradnji akva parka u Niškoj Banji - zatvoreni deo radiće svih 12 meseci

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i zastupnik Konzorcijuma Alex Engineering & Construction Aleksandar Obradović potpisali su ugovor o izgradnji akva parka u Niškoj Banji na površini od 5,4 hektara.

Konzorcijum Alex Engineering & Construction kao izvođač i podizvođači su iz Srbije. Rok za završetak izgradnje otvorenog i zatvorenog dela akva parka je tri godine. Zatvoreni deo radiće svih 12 meseci u godini i imaće deo za decu sa atrakcijama, mirni deo, spa centar, restoran.

Akva park je razlog da se već javljaju privatni investitori za izgradnju dodatnih sadržaja na prostoru gradske opštine Niška Banja. Sa akva parkom Niš i Niška Banja biće na istaknutom mestu na turističkoj mapi Srbije, ali i šireg regiona, rekla je gradonačelnica Niša.

Pripremni radovi počeće pre završetka ove godine, najavili su predstavnici Konzorcijuma Alex Engineering & Construction.

Predsednik gradske opštine Niška Banja Dušan Živković rekao je da je ovo veoma važan dan za Nišku Banju i istakao da je ovo, kao i drugi realizovani, započeti i planirani projekti, primer brige gradskog rukovodstva za Nišku Banju kakve do sada nije bilo.


#   Dragana Sotirovski   Niška Banja   akva-park   Aleksandar Obradović   Dušan Živković   Engineering & Construction
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima