Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vaskrs bez vernika u hramovima: Raspored direktnih audio prenosa bogosluženja tokom praznika

rssBookmark and Share

Niš 16.04.2020. Radio Glas, Južna Srbija Info

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija, Radio Glas Pravoslavne Eparhije niške će u toku Strasne i Svetle sedmice svim vernicima omogućiti direktne audio prenose Bogosluženja iz niškog Sabornog hrama Silaska Svetog Duha na Apostole.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Raspored direktnih audio prenosa

Veliki Petak, 17. april 2020.

Carski časovi od 8 časova
Večernja služba i iznošenje Plaštanice od 12 časova
Statije od 14:30
Velika Subota, 18. april 2020.

Sveta Liturgija od 8 časova
Vaskrs, Nedelja 19. april 2020.

Pashalno jutrenje i Sveta Vaskršnja Liturgija u ponoć (subota na nedelju)
Pashalni Ponedeljak, 20. april 2020.

Sveta Liturgija od 9 časova
Pashalni Utorak, 21. april 2020.

Sveta Liturgija od 9 časova

Prenose možete pratiti putem FM talasa, na 92 MHz u Nišu i putem sajta Radija Glas, a preporučujemo da putem ovog LINKA slušate Radio Glas putem interneta, bez ometanja.

Dogovor predsednika Vučića i patrijarha Irineja

Predsednik Republike Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa Njegovom Svetošću Patrijarhom srpskim g. Irinejem. Nakon razgovora dajemo zajedničko saopštenje koje su usaglasila dva kabineta.

Predsednik Vučić je istakao da razume potrebu naroda i Crkve za proslavu najvećeg hrišćanskog praznika, Hristovog Vaskrsenja, za koju je Sveti Cinod, brižno i očinski se starajući za svoje vernike, zamolio državni vrh. Ipak, zbog trenutne epidemiološke situacije u Srbiji, slušajući mere i uputstva koja nalaže struka, nismo u mogućnosti da ukinemo zabranu kretanja tokom trajanja policijskog časa.

Njegova Svetost patrijarh Irinej je primetio da su nakon saopštenja Svetog Sinoda mnogi, a neki čak i zvanični predstavnici, davali neprimerene izjave stvarajući neobjektivnu medijsku sliku, koja bi mogla da šteti ugledu Srpske Crkve, kao i srpske države, netačno interpretirajući nameru i Crkve i države. SPC je do sada poštovala i poštuje propisane mere i preporuke Vlade Republike Srbije, a država se starala da ne donosi naredbe već najdobronamernije preporuke, za dobrobit vernikâ svih tradicionalnih Crkava i verskih zajednica u Republici Srbiji.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će SPC tako postupati i ubuduće i na taj način nastaviti da učestvuje u borbi protiv ove svetske pošasti. Predsednik je iskoristio priliku da se zahvali Srpskoj Crkvi na pokazanom visokom stepenu društvene odgovornosti i ukazanoj pomoći, uz uverenje da ćemo jedinstveni izići iz ove borbe kao pobednici. Nadajući se razumevanju SPC i verujućeg naroda, predsednik Vučić je Njegovoj Svetosti i vernom narodu čestitao nastupajući Praznik nad praznicima drevnim pravoslavnim pozdravom: Hristos vaskrse!

Komentara: 0


#   Niš   Patrijarh Irinej   Aleksandar Vučić   Uskrs   Niška eparhija   Vladika Arsenije   Vaskrs   Koronavirus
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima