Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dodatnih 20.000 dinara penzinerima posle 15. februara

rssBookmark and Share

Doljevac 11.12.2021. RTS, Južna Srbija Info

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Doljevcu kod Niša, da će svi penzioneri posle 15. februara dobiti dodatnih 20.000 dinara pomoći od države.

Dodatnih 20.000 dinara penzinerima posle 15. februara

Aleksandar Vučić je tokom posete Doljevcu, obraćajući se građanima, rekao da plate i penzije moraju još brže da rastu u narednom periodu.

"Iza 15. februara dobiće penzioneri dodatnih 20.000 dinara", kazao je predsednik.

On je istakao da to država može da radi pošto je danas mnogo jača nego pre.

Predsednik  je danas u okviru posete Nišavskom okrugu obišao rekonstruisanu javnu biblioteku u Doljevcu, za čiju rekonstrukciju je Ministarstvo kulture izdvojilo 24 miliona dinara, a lokalna samouprava 14 miliona.

Prema rečima predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića, na zgradi biblioteke je urađen prvi sprat koji nije postojao ranije, podignut je krov, a urađena je i bioskopska sala.

Biblioteka je prvobitno izgrađena 1979. godine, a 2017. je počela njena rekonstrukcija koja je sada završena, a da pre toga ništa nije urađeno.

U zgradi biblioteka je i muzička škola u Doljevcu za koju su, kako je rekao predsednik opštine, već interesovanje pokazalo 400 dece.

U biblioteci se nalazi 60.000 knjiga od kojih su neke veoma retke.

U planu je, kaže predsednik opštine, da se uradi još rasveta i bina, za šta je Ministarstvo kulture odobrilo 2,5 miliona dinara.


#   Aleksandar Vučić   Doljevac   penzioneri   novčana pomoć
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima