Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Simpozijum "NOVINE U REUMATOLOGIJI 2024"

rssBookmark and Share

Niš 21.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Institut za lečenje i rehabilitaciju "Niška Banja" sa ponosom najavljuje Simpozijum "NOVINE U REUMATOLOGIJI 2024", koji će se održati od 23. do 25. maja 2024. godine. Ovaj važan događaj okupiće stručnjake iz oblasti reumatologije kako bi razmenili najnovija dostignuća i istraživanja.

Radon, Foto: Južna Srbija Info
Radon, Foto: Južna Srbija Info

Detalji o Simpozijumu:

Datum: 23. - 25. maj 2024.

Lokacija: Institut za lečenje i rehabilitaciju "Niška Banja"

Pozivamo vas da se pridružite svečanom otvaranju Simpozijuma, koje je zakazano za 23. maja 2024. godine u 20 časova. Biće to prilika da prisustvujete početku ovog značajnog događaja, koji će obeležiti nove korake u lečenju reumatoloških oboljenja - najavljuju organizatori

Više…

INSTITUT ZA LEČENjE I REHABILITACIJU “NIŠKA BANjA”

SIMPOZIJUM “NOVINE  U REUMATOLOGIJI  2024”


Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja”, nastavlja tradiciju organizovanja prolećnih Simpozijuma, koji se redovno organizuju od 1970. godine. Pokrovitelj Simpozijuma je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a organizatori Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja”,  Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu, Udruženje reumatologa Srbije, Reumatološka sekcija SLD-a i  niška podružnica SLD-a, kao i Udruženje obolelih od reumatskih bolesti.
Naši simpozijumi tradicionalno okupljaju specijaliste interne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije, pedijatrije, imunologe, lekare opšte medicine i druge koji se bave reumatskim bolestima. Učesnici Simpozijuma, kao i prethodnih godina, biće lekari iz svih reumatoloških centara u Srbiji (Institut za reumatologiju u Beogradu, Klinika za reumatologiju i imunologiju VMA u Beogradu, KC Vojvodine, UKC Kragujevac…). U prilog ovome značajna je činjenica da je Simpozijum akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije za lekare, medicinske sestre i tehničare.
Naučni odbor Simpozijuma osmislio je zanimljiv program značajne naučne i stručne vrednosti. Na ovogodišnjem Simpozijumu vodeći domaći naučnici i stručnjaci će u okviru 23 predavanja po pozivu, izneti najnovija iskustva i stavove iz reumatologije. Poseban stručni značaj ovom Simpozijumu daće jednodnevni kurs na temu „Oko i reumatske bolesti“, na kome će reumatolozi i oftalmolozi razmeniti iskustva iz svakodnevne prakse u lečenju reumatskih bolesnika sa manifestacijama na oku. Kurs je posebno akreditovan. 
Odabrani originalni radovi uz interesantne primere iz svakodnevne kliničke prakse, koji su prošli recenziju Naučnog odbora Simpozijuma, biće iznešeni u vidu usmenih izlaganja i postera. 
Tradicija ovog skupa podrazumeva i sastanak Udruženja obolelih od reumatskih bolesti uz predavanja lekara, koji će sa bolesnicima razmeniti iskustva vezana za kvalitet života i lečenje reumatskih bolesnika.
 Iskusni predavači, dobro osmišljene teme predavanja po pozivu, originalni radovi kao i prateći program Simpozijuma, doprineće značajnoj razmeni iskustava i sticanju znanja i novih stavova u oblasti reumatologije.
Svim kolegama koje su uzele učešće u radu Simpozijuma i pomogle da se decenijama negovana tradicija održavanja prolećnih Simpozijuma u Institutu „Niška Banja“  očuva, odajemo veliko priznanje i zahvalnost.

Program Simpozijuma biće dostupan je na sajtu:

https https://radonnb.co.rs

 


#   Niš   Institut Niška Banja   simpozijum   Radon Niška Banja   reumatologija
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima