Južna Srbija Info
Ne možete pretraživati/komentarisati tako često

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Da li je Šaban deo naše niške, srpske, evropske kulture, pita Osman Balić povodom ukidanja Bulevara Šabana Bajramovića?Otvorena peta Likovna kolonija Gradske opštine Medijana i Udruženja umetnika „Car Konstantin“ iz NišaNarodni pokret Srbije osnovao graski odbor - prvi čovek u Nišu Đorđe StankovićMUP: Nedelja prevencije povreda u saobraćaju - akcenat na alkoholu i pojasuDane ruske kulture u Nišu - ruski klasici i savremeni svetVremenska prognoza: Smena sunca i oblakaUklonjena bomba u niškom naselju "Stevan Sinđelić" - evakuisani građani vraćaju se u svoje domove


Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom Nedelje prevencije povreda u saobraćaju, koja se širom sveta obeležava tokom ove sedmice, apeluje na građane da poštuju propise i odgovorno se ponašaju u saobraćaju i time direktno doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na našim putevima.
Tragičan događaj u porodilištu u Vranju šokirao je zajednicu nakon smrti porodilje R. A. (1987) iz okoline Preševa. Iako je beba preživela i nalazi se u dobrom stanju, smrt majke izazvala je potres u lokalnoj zajednici.
U Nišu je izbila žustrija rasprava među građanima nakon što je pokrenuta inicijativa za promenu imena ulice koja nosi ime po poznatom pevaču romskog porekla, Šabanu Barjamoviću. Ova inicijativa, koja je privukla pažnju javnosti, izazvala je različite reakcije među stanovnicima grada.
Sinoć je formiran gradski odbor Narodnog pokreta Srbije u Nišu, koji će biti vođen od strane potpredsednika stranke Đorđa Stankovića. Ovaj korak dolazi uz poruke protiv bojkota izbora i sa planom koji obuhvata desetak tačaka za "temeljne promene" u gradu. Očekuje se da će ova inicijativa dodatno oblikovati političku scenu u Nišu i pružiti platformu za aktivno…
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Imate poljoprivredno gazdinstvo, koje želite da unapredite, a ne znate kako? Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima u utorak, 26. marta u 13 časova u EU info kutku Niš (Vožda karađorđa 5) na kojoj možete pitati sve što vas zanima.
Posetite mermerno šetalište preko puta crkve Sv. Preobraženja Gospodnjeg od 30. aprila do 6. maja 2024. godine i uživajte u prelepim bojama i mirisima cveća. Ova tradicionalna manifestacija, koja se održava od 2008. godine, organizuje se pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Sokobanja i svake godine beleži veliku posećenost.
Pred leto, Grad Niš i Sportski centar "Čair" odlučili su da omoguće besplatnu upotrebu određenih sportskih aktivnosti u Sportskom centru "Čair".
Niški kulturni organizuje Dane ruske kulture u Nišu - Ruski klasici i savremeni svet, 23. i 24. aprila. Novinar i publicista Radojka Tmušić Stepanov održaće dva autorska predavanja.
Sa dolaskom proleća i sve toplijeg vremena, ljudi sve češće borave u prirodi, izlažući se većem riziku od uboda krpelja. U ovom periodu godine, krpelji su aktivniji i prisutniji, što povećava mogućnost susreta sa ovim parazitima
Niški klub Istina Mašina će u petak, 12. aprila, od 22 časa ponovo ugostiti novosadski "Red Hot Chili Peppers real tribute" projekat.
Gradska opština Medijana i Udruženje umetnika "Car Konstantin" iz Niša organizuju petu Likovnu koloniju, koja će trajati od 22. do 26. aprila.
Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Palata pravde u Nišu je neosporivo jedan od najznačajnijih arhitektonskih bisera u Nišu. Njena bogata istorija datira još iz 1910. godine, kada je podignuta za potrebe Srpskog načelstva. Danas je ova impozantna građevina dom Osnovnog i Višeg suda, kao i Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva.



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima