Južna Srbija Info
Ne možete pretraživati/komentarisati tako često

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Lokalni izbori u Nišu 2. juna kada i beogradski, odlučila predsednica SkupštineVremenska prognoza: U četvrtak oblačno, mestimično sa kišomNiški srednjoškolci dobijaju besplatne sportske aktivnosti u Sportskom centru "Čair"Drugi rebalans budžeta opštine Infrastruktura, manifestacije za najmlađe, smanjeni troškovi za ugostiteljske uslugeUređen novi kružni tok u Nišu: Mnogima se dopada moderan izgled - kritičari pitaju, kako će se održavati?!Pronađena neeksplodirana-korodirana bomba kod Naučno tehnološkog parka u NišuJedinstven prelet balona nad Nišom oduševio građane: Nezaboravni prizori na nebu iznad grada


Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, a u brdsko planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren, na istoku jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju.
U školskom dvorištu Osnovne škole "Branko Radičević" u Gabrovcu, nedaleko od Niša, došlo je do incidenta kada je napušteni pas rase "Kane korso" napao dvoje učenika. Incident se dogodio nakon što je pas ostavljen-napušten u ovom naselju pre petnaestak dana.
Radnici JKP "Mediana" su uspešno završili uređenje još jednog kružnog toka na teritoriji Palilule u Nišu. Novi kružni tok, u ulici Vojvode Putnika, neobično modernog dizajna je izazvao pozitivne reakcije stanovnika ovog dela grada, ali i pitanje kako će se održavati, poznavajući naš mentalitet, ali i ponekad "ažurnost" preduzeća zaduženog za održavanje.
Na konferenciji za medije, predsednica Skupštine Ana Brnabić objavila je da je prihvaćen zahtev opozicije okupljene oko koalicija "Srbija protiv nasilja" i "NADA" da se svi lokalni izbori planirani za jul i avgust održe istog dana kao i beogradski izbori - 2. juna. Ova odluka će, kako je navela, zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima.
Na današnjoj sednici Skupštine Gradske opštine Medijana, odbornici su usvojili drugi rebalans budžeta za 2024. godinu.
Imate poljoprivredno gazdinstvo, koje želite da unapredite, a ne znate kako? Dođite na informativnu sesiju o IPARD sredstvima u utorak, 26. marta u 13 časova u EU info kutku Niš (Vožda karađorđa 5) na kojoj možete pitati sve što vas zanima.
Protekle nedelje, nebo iznad Niša oživelo je spektakularnim prizorom - preletom balona sa posadom, koji je na svom putu od Nemačke do Grčke prošao i kroz naš grad. Balon na gasni pogon tipa "Ballonbau" i dostigao visinu od oko 2.500 metara, pružajući nezaboravni pogled na grad.
Pred leto, Grad Niš i Sportski centar "Čair" odlučili su da omoguće besplatnu upotrebu određenih sportskih aktivnosti u Sportskom centru "Čair".
Danas, 15. aprila, širom sveta obeležava se Svetski dan umetnosti, prilika da se proslavi bogatstvo i raznolikost umetničkog stvaralaštva i njegov duboki uticaj na ljudsku kulturu i društvo.
Sa dolaskom proleća i sve toplijeg vremena, ljudi sve češće borave u prirodi, izlažući se većem riziku od uboda krpelja. U ovom periodu godine, krpelji su aktivniji i prisutniji, što povećava mogućnost susreta sa ovim parazitima
Niški klub Istina Mašina će u petak, 12. aprila, od 22 časa ponovo ugostiti novosadski "Red Hot Chili Peppers real tribute" projekat.
U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Soko“ Sokobanja, u saradnji sa Kulturnim centrom Sokobanja, 20. aprila biće održana Smotra dečjih folklornih ansambala Srbije.
Ekipa portala "AM PRES" i "Južne Srbije Info" posetila je niško Pozorište lutaka baš kada se obeležava Svetski dan pozorišta za mlade i decu i uoči Svetskog dana lutkarstva. Čini se, bolje prilike nije moglo da bude, potvrđuje i Milica Radulović direktorka te posebno važne niške ustanove kulture za decu i "one malo starije".
Izgleda da politička scena u Nišu postaje sve više zaoštrena kako se bliže lokalni izbori. Dragana Sotirovski, aktuelna gradonačelnica, i opozicioni predstavnici, kao što su Jelena Milošević i Đorđe Stanković, otvoreno razmenjuju verbalne udarce, kako u javnosti tako i na društvenim mrežama.



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima