Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

30 miliona dinara podsticaja za preduzetnike i privrednike

rssBookmark and Share

Niš 20.09.2019. Južna Srbija Info

Danas je zvanično u Gradskoj kući objavljen Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja. Gradonačelnik Darko Bulatović najavio je novi ciklus u okviru kojeg će Grad pomoći određenim sredstvima privredne subjekte koji podstiču lokalni ekonomski razvoj.

30 miliona dinara podsticaja za preduzetnike i privrednike

U okviru ovogodišnjeg programa biće dodeljeno ukupno 30 miliona dinara podsticajnih sredstava mikro, malim i srednjim preduzećima i privrednicima iz Grada Niša.

Cilj realizacije mera podrške privredi usmeren je ka podsticanju konkurentnosti niške privrede, povećanju zaposlenosti unapređenjem poslovanja i privlačenju investicija.

O konkretnim merama programa i načinu njihove realizacije govorio je Milan Ranđelović načelnik KLERP-a.

Za podsticanje konkurentnosti niške privrede razvijene su dve grupe mera: mere koje se koriste kako bi ojačali privredni subjekti koji su već prisutni u gradu i mere čiji je cilj direktno privlačenje novih investitora. I jedna i druga grupa mera imaju za cilj kreiranje boljeg poslovnog okruženja i motivisanje privatnog kapitala za dalja ulaganja.

Korisnici podsticajnih sredstava mogu biti mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici, koji nisu u teškoćama i registrovani su na teritoriji Grada Niša.  Po posebnim kriterijumima, sredstva se dodeljuju i privrednim subjektima koji koriste usluge Start up centra i svih coworking prostora sa teritorije Grada Niša

Komentara: 0


#   Niš   privreda   KLER   javni poziv   podsticaj   konkursno sufinansiranje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima