Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Specijalno priznanje za razvoj preduzetnici iz Bosilegrada

rssBookmark and Share

Bosilegrad 30.10.2014. Jugmedia, JSI

Vlasnica Aniteksa iz Bosilegrada, Dragana Ivanov, dobitnica je Specijalnog priznanje za razvoj preduzetništva u nerazvijenim područjima

Specijalno priznanje za razvoj preduzetnici iz Bosilegrada

Udruženje poslovnih žena Srbije je na manifestaciji za promociju ženskog preduzetništva, „Cvet uspeha za ženu zmaja 2014″, po osmi put dodelilo nagrade najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Specijalno priznanje za razvoj preduzetništva u nerazvijenim područjima, ove godine je zasluženo stiglo u Bosilegrad. U konkurenciji je bilo 27 kandidatkinja iz cele zemlje. Kao i ranijih godina, priznanja su dodeljena u dve osnovne kategorije: „najevropskija ženska firma“ i „najbolji model zapošljavanja žena“, kao i specijalna priznanja, od kojih je jedno dobila Dragana Ivanov.

„Da bi žena bila uspešna preduzetnica, na ovim prostorima, neophodno je veliko angažovanje, odricanje i zalaganje, ali i hrabrost za inoviranjem i stvaranjem prepoznatljivog proizvoda Deo svog uspeha dugujem i svom suprugu koji je od samog početka sa mnom u ovom poslu. kaže Dragana Ivanov, vlasnica i direktorka preduzeća Aniteks i dodaje da suOrganizatori i stručni žiri, dodelivši ovu nagradu njoj, skrenuli pažnju javnosti i na opštinu Bosilgrad, koja spada u najmanje razvijene u Srbiji.

“Iskreno se nadam da će ovo priznanje doprineti unapređenju i razvoju preduzetništva u našem regionu.“ – kaže Dragana Ivanov Vlasnica i direktorka preduzeća Aniteks.

Nerazvijena privreda, loša infrastruktura i masovno iseljavanje stanovništva svrstali su opštinu Bosilegrad među 25 najnerazvijenijih u Srbiji. Preduzeće Aniteks je jedan od malobrojnih nosioca privrede u ovoj opštini, i uvek nastoji da se pridruži u humanim akcijama kako bi pomoglo razvoju ovog kraja.

Do sada, ovo preduzećeje pružio značajnu pomoć Domu zdravlja Bosilegrad, učestvovalo je u prikupljanju sredstava za bolesnu decu. Aniteks ima dugogodišnju saradnju sa Crvenim krstom i prisutnoje u svim njihovim akcijama. Preduzeće je uputio i kontingent svojih proizvoda za ljude u Srbiji koji su pogođeni poplavama.

SPR Aniteks, Dragana Ivanov je osnovala 1991. godine kao malu zanatsku radnju. Za kratko vreme Aniteks se razvio u uspešno preduzeće, prepoznatljivo po proizvodnji kvalitetnih ženskih, muških i dečjih čarapa. Aniteks trenutno ima 32 zaposlenih,a uplanu je dalje proširivanje posla. Preduzeće je prisutno na tržištu Srbije, ali i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj i Švedskoj. U planu je širenje na tržišta Rumunije, Mađarske i Austrije. Cilj Aniteks-a je da konstantnim usavršavanjem proizvodnje i kreiranjem kvalitetnih prozvoda postane jedan od najuspešnijih proizvođača čarapa u Srbiji i region Balkana, bez obzira na otežavajuću okolnost što posluje na krajnjem jugu Srbije,u veoma siromašnoj i nerazvijenoj opštini Bosilegrad.

„Cvet uspeha za ženu zmaja“ je događaj sa međunarodnom reputacijom. Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Srbije, uvršten je na zvaničnu agendu obeležavanja Globalne nedelje preduzetništva (SME WEEK), koju Evropska unija organizuje u više od 40 zemalja. Na nacionalnom nivou, ovaj događaj okupalja ugledne zvanice iz privrednog, političkog, društvenog i medijskog sektora, a što je najvažnije, okuplja preduzetnice Srbije. Priznanje „Cvet uspeha za ženu zmaja“ do sada je dobilo više od 70 preduzetnica u Srbiji.

Komentara: 0


#   Bosilegrad   nagrada   Dragana Ivanov     preduzetništvo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima