Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Drugi rebalans budžeta opštine Infrastruktura, manifestacije za najmlađe, smanjeni troškovi za ugostiteljske usluge

rssBookmark and Share

Niš 17.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Na današnjoj sednici Skupštine Gradske opštine Medijana, odbornici su usvojili drugi rebalans budžeta za 2024. godinu.

Drugi rebalans budžeta opštine Infrastruktura, manifestacije za najmlađe, smanjeni troškovi za ugostiteljske usluge

Ovim izmenama sredstva za ugostiteljske usluge su smanjena za 720 hiljada dinara, dok je pozicija za nabavku venjaka povećana za 2 miliona dinara, s obzirom na potrebu zamene dotrajalih venjaka i postavljanje novih na lokacijama prema zahtevima građana, rekao je predsednik opštine Nebojša Kocić u svom obrazloženju.

Kocić je istakao da je Opština Medijana ove godine radila na osluškivanju potreba građana i poštovanju kalendara događaja. Podržali su različite manifestacije i akcije, poput lomljenja česnice, dočeka Pravoslavne Nove godine, plivanja za Časni krst, kao i različite inicijative škola i fakulteta. Takođe, istakao je podršku uređenju školskih dvorišta i vrtića, kao i obnovu nekoliko ulica u opštini Medijana, poput Krivog vira, Krivih livada, Narodnih heroja i Homoljske ulice.

Dodao je da ima dosta zahteva za jednokratnu novčanu pomoć, i naglasio da će svaki opravdani i potpun zahtev biti odobren. Takođe, Kocić je građane podsetio da su vrata Opštine Medijana uvek otvorena za njih, kao i vrata svih njenih službi.

Izmenama budžeta planirana su sredstva za različite namene, uključujući konsultantske usluge u procesu rešavanja realizacije FUK-a, popravku i rekonstrukciju krova upravne zgrade, nabavku kancelarijskog materijala i klime, kao i manifestaciju "Prolećni dani u Medijani – Igre bez granica", namenjenu najmlađima.

Drugi rebalans budžeta planiran je u iznosu od 287.901.440 dinara, što je u poređenju sa prvim rebalansom više za 4,10%, odnosno u apsolutnom iznosu od 11.334.000 dinara. Očekuje se da će realizacija budžeta biti stoprocentna.


#   Niš   budžet   Medijana gradska opština   Nebojša Kocić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima