Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Glavobolja zbog uvećanih rešenja za porez

rssBookmark and Share

05.06.2015. G.Bjeletić, V.Stevanović, N1

Mnogim građanima ovogodišnja rešenja za porez na imovinu stigla su nakon roka.
Ljutnju na lokalne poreske administracije, koje su često bez obrazloženja probile rok, zamenio je šok kad su koverte napokon stigle.

Foto: N1
Foto: N1

Mnogima su porezi drastično povećani. I to u godini sniženja penzija i plata. Cenu kvadrata nekretnina, prema kojima se određuje visina poreza, određuju lokalne samouprave. Njima je porez na imovinu, jedan od glavnih prihoda. Zbog toga se pojavila i sumnja da je u pitanju pokušaj da se po svaku cenu dopune prazne opštinske kase.

A kako su ovogodišnja rešenja obračunata, objasniće nam Vojislav Stevanović. (Izvor: N1 info)

Niš je jedan od gradova u kome su i prošle godine bili neprijatno iznenađeni. Zato se i ove godine koverte sa poreskim rešenjima otvaraju sa zebnjom. Čekajući rešenja za ovu godinu, Nišlije se nadaju da se neće ponoviti ono što se dogodilo prošle - povećanje od 300 odsto.

"Bilo je 3.800, i odjednom 11.000 i nešto".

"Oni su rekli kao za prošlu godinu pa ćemo da vidimo. Šta ćemo da vidimo, bog zna. Možda nas iznenade", kažu građani Niša.

U Gradsku upravu za finansije dolaze da pitaju da li će biti iznenađenja, naročito oni kojima je i sadašnji iznos opterećenje za budžet.

"Mnogo veliko opterećenje. Suprug na birou, ja na birou, sin na birou, nema posla. Šta da vam kažem? Sve dugovi. Čekamo da nas pritvore".

Upravu zaobilaze samo oni koji imaju da plate i oni koji nemaju imovinu. Neplaćanje je još skuplje. Građani koji nisu platili u roku, mogu da se nađu i pred sudijom za prekršaje, a preti i kazna od 50.000 dinara po neplaćenom kvartalu.

Komentara: 0


#   Poreska uprava   kazne   porez na imovinu   uvećanje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima