Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradska toplana u Nišu ponovo traži poskupljenje grejanja

rssBookmark and Share

Niš 09.11.2016. Beta, Blic, Južna Srbija Info

Direktor niške "Gradske toplane" Zoran Stojanović potvrdio je juče da je to preduzeće zatražilo od Gradskog veća dozvolu za povećanje cene grejanja zbog rasta cene gasa, piše Beta a prenosi Blic.

Foto: JKP Toplana
Foto: JKP Toplana

Stojanović nije želo da kaže koliko je povećanje zatraženo, uz objašnjenje da bi njegova izjava u javnosti mogla da bude pogrešno protumačena.

- Novu cenu grejanja za grejnu sezonu 2016/2017. godinu izračunali smo primenom metodologije koju propisuje uredba Vlade Srbije. Gradska uprava za komunalne delatnosti potvrdila nam je da smo ispravno primenili metodologiju - istakao je Stojanović.

On je rekao da bi Gradsko veće moralo u toku dana ili eventualno sutra da se izjasni o novoj ceni grejanja, kako bi Toplana stigla da na vreme pripremi oktobarske račune.

- Gradsko veće može da odbije zahtev Toplane, ali vladina uredba propisuje da bi Grad u tom slučaju imao obavezu da Toplani kompenzuje smanjenu realizaciju, pošto se neće primenjivati cena dobijena primenom propisane metodologije - rekao je Stojanović.

Direktor niške Toplane podsetio je da uredba Vlade Srbije predviđa korekciju cene grejanja kada cena gasa poraste za više od tri odsto ili padne za više od pet odsto.

Termin održavanja sednice Gradskog veća još nije objavljen na gradskom sajtu, ali je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na jednoj od prethodnih sednica Veća apelovao na sve novinare da "ne uzbunjuju javnost pričama o poskupljenju grejanja".

- Kada sam poslednji put rekao da neće biti poskupljenja grejanja, bilo je to 102. put. Sada 103. put kažem da poskupljenja grejanja neće biti - rekao je Bulatović.

Fiksni deo cene daljinskog grejanja niška Toplana trenutno naplaćuje 28,26 dinara po kvadratu, a varijabilni 3,91 dinar po kilovat času utrošene toplotne energije.

Komentara: 1


#   Niš   Gradsko veće   Gradska toplana JKP   Darko Bulatović   Gradska uprava   Zoran Stojanović   poskupljenje gasa   Uprava za komunalne delatnosti
@DarkoBulatovic_ @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Meri, 09.11.2016.:
    zar najlošije i najskuplje grejanje u srbiji (provereno!) da plaćamo još skuplje da bi izdržavali par stotina stranačkih neradnika na budžetu i loše upravljanje?! sram vas bilo...


[ Dodaj komentar ]