Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izmenjena uredba o načinu prijave za dobijanje pomoći od 100 evra

Bookmark and Share

29.05.2020. Fonet, N1

Ministarstvo finansija donelo je dopune pravilnika o načinu prijave i uplate jednokratne novčane pomoći, kojim se omogućava državljanima Srbije da dobiju 100 evra ako u trenutku podnošenja prijave imaju važeću ličnu kartu, izjavio je ministar Siniša Mali.

Izmenjena uredba o načinu prijave za dobijanje pomoći od 100 evra

Mali je, kako je saopšteno iz Ministarstva, objasnio da će izmenom pravilnika pravo na pomoć steći svi građani koji su izvadili lične karte nakon stupanja na snagu Uredbe 24. aprila.

"Prethodni Pravilnik je predviđao da jednokratnu pomoć države mogu dobiti samo građani sa važećom ličnom kartom, a ne oni kojima je istekla i iz nekog razloga je nisu izvadili. Na ovaj način smo odgovorili na predloge građana koje smo dobijali prethodnih dana, a s obzirom na to da određeni broj njih nije imao ličnu kartu na dan 24. aprila, što je bio jedan od uslova, već da su u međuvremenu izvadili novu", rekao je Mali.

On je dodao da se na taj način omogućilo da do 5. juna, kada ističe rok za prijavu, sistem prepozna sve koji su se prijavili, da imaju važeću ličnu kartu.

Mali je rekao da se do danas za pomoć od 100 evra prjavilo 4.179.400 državljana Srbije, što sa primaocima penzija i korisnicima socijalnih davanja, čini više od šest miliona uspešno prijavljenih.

On je takođe izjavio da najnoviji podaci pokazuju da je rast BDP Srbije u prvom kvartalu iznosio 5,1 odsto, što je duplo brži rast od zemalja regiona, poput Bugarske (2,4 odsto rasta) i Rumunije (2,7 odsto rasta), dok je na primer rast BDP-a Hrvatske iznosio svega 0,4 odsto.

Prema njegovim rečima, Srbija je u prvom kvartalu ove godine privukla strane direktne investicije u ukupnom iznosu od 821 milion evra, što je više i od rezultata koji je ostvaren u istom periodu prošle godine.

Siniša Mali je rezultate u privlačenju stranih investicija Srbije uporedio sa Crnom Gorom koja je u prvom kvartalu ove godine imala priliv stranih direktnih investicija od 134 miliona evra, dok je Bugarska u istom periodu privukla 249 miliona evra stranih direktnih investicija, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Komentara: 0


#   Ministarstvo finansija   novčana pomoć   Siniša Mali
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima