Južna Srbija Info

Jeftinije grejanje za Nišlije

rssBookmark and Share

Niš 11.10.2017. Južna Srbija Info

Nadzorni odbor JKP "Gradska toplana" u Nišu jpredložio je smanjenje fiksnog dela cene daljinskog grejanja sa 28.26 din/m2 na 27,08 dinara/m2, kao i cene varijabilnog dela sa 5.4 /kwh na 5.04 dinara, piše u sopštenju iz tog preduzeća.

Jeftinije grejanje za Nišlije

Saopštenje JKP "Gradska tolana"...

Uspeh poslovanja preduzeća, koje ostvaruje javni interes, zavisi prevashodno od dobrog razumevanja i saradnje sa onim činiocima koji i poveravaju javni interes preduzeću, sa našim Gradom. Na ovom zajedničkom poslu je tačka susretanja tima posvećenih ludi, koji pokušava da realizuje viziju uspešne Gradske toplane.

Do pojeftinjenja cene centralnog grejanja došlo je, najpre, zahvaljujući neumornom radu terenskih radnika, koji su neprestano ulagali trud da unaprede rad sistema, smanje gubitke i povećaju kvalitet usluge. Radnici Toplane su danonoćno, posebno tokom ove kalendarske godine, radili na rekonstrukciji zastarelih toplovoda, što će neizostavno dovesti do višestrukog umanjenja gubitaka na mreži.

Takođe, Toplana duguje izuzetnu zahvalnost većini korisnika usluge centralnog grejanja, koji redovno izmiruju svoje mesečne račune i na taj način doprinose održivosti poslovanja.

Rukovodstvo Toplane izvršilo je sveobuhvatnu kontrolu troškova, smanjilo nepotrebne izdatke, što je dovelo do mogućnosti da se odredi niža cena usluge.

Nadzorni odbor dobio je i podršku predstavnika građana, koji je prisustvovao na sednici, uz napomenu da je niška Toplana nastojala da korektno protumači Uredbu o utvrđivanju metodologije za određivanje cene snabdevanja krajnjih kupaca toplotnom energijom, donetu od strane Vlade Republike Srbije, da je obračun cene odrađen maksimalno korektno, da je utvrđena cena dosta realna i da je činjenica da Toplana ide uzlaznom linijom pohvaljujući rad Nadzornog odbora i menedžmenta koji drže nivo i interes Toplane i građana kojima isporučuje toplotnu energiju.

 

Komentara: 0


#   Niš   Gradska toplana JKP   daljinsko grejanje   pojeftinjenje   Nadzorni odbor
@


 


[ Dodaj komentar ]