Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jumko, prvi put posle 20 godina, nije gubitaš

rssBookmark and Share

Vranje 08.03.2016. Beta

Kompanija Jumko od prošle godine nije gubitaš, a po prvi put u poslednjih 20 godina na kraju 2015. godine ostvarena je dobit od 8, 7 miliona dinara, rekao je Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora u toj kompaniji.

Jumko, prvi put posle 20 godina, nije gubitaš

Popović je rekao da je Jumko jedina među 500 firmi u restrukturiranju i 17 firmi u povlašćenom položaju u Srbiji koja je na kraju prošle godine ostvarila dobit.

"To što je ostvarena dobit od 8, 7 miliona dinara nije veliko, ali Jumko poslednjih 20 godina nije ostvario ni jedan dinar dobiti. Takođe, dok se ne reše sva dugovanja kompanije iz prethodnog perioda dobit ne znači ništa, ali je to ipak dokaz da firma realno može da radi i da živi svoj samostalni život", kazao je Popović.

Prema njegovim rečima, najveći deo poslovanja Jumka u prethodnoj godini odnosio se na šivenje kompleta uniformi, ne samo za Vojsku Srbije već i za vojske Finske, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Italije i Makedonije, ali i za šivenje jakni za englesko tržište, što su poslovi koji su toj kompaniji obezbedili ukupno oko 12 miliona evra.

"Mi očekujemo da nas država sagleda na drugi način, za razliku od drugih firmi koje imaju problema sa nedostatkom posla i nemaju kome da prodaju svoje proizvode, mi imamo i prodaju i tržište i mnogo su veće šanse da Jumko opstane kao celina i da se proces privatizacije završi uspešno", rekao je Popović.

Svi zaposleni u Jumku nadaju se da će proces privatizacije biti završen uspešno i da će biti sačuvana sva realno potrebna radna mesta, dodaje Popović.

Jumko ima ukupno 1.332 radnika od čega je 1.017 stalno zaposlenih.

Komentara: 0


#   Vranje   Jumko   vojska   Branislav Popović   radna mesta   gubitak   dobit
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima