Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Most odnese i posao sa Ikeom

rssBookmark and Share

Kutinska reka 04.06.2014. Novosti

"Vuds end fruts“ posle poplava ostao odsečen od sveta, pa se strahuje da će izgubiti posao sa švedskom firmom, vredan 120.000 evra mesečno, pišu Novosti.

Most odnese i posao sa Ikeom

Savremeni pogoni za preradu drveta u niškoj Prvoj Kutini od 15. maja su odsečeni od sveta jer je nadošla Kutinska reka odnela deo nasipa pa betonski prelaz ispod nivoa vode nije siguran za prelazak kamiona.

Nema ni visećeg mosta, pa je otežan dolazak radnika na posao. Rukovodstvo firme "Vuds end fruts“ strahuje da će izgubiti posao sa švedskom "Ikeom“ vredan 120.000 evra na mesečnom nivou.

Nema tendera
Prema saznanjima Novosti, procedura oko izgradnje mosta nije ni pokrenuta, a samo za tendersku proceduru, treba tri meseca.

Direktor Nebojša Gotić kaže da ih dani dele od stečaja jer ne mogu da dopreme sirovine, niti da isporuče gotove proizvode. Bez posla bi ostalo četrdeset radnika, a nadali su se da će zahvaljujući poslu sa "Ikeom“ uposliti još stotinak.

"Više od 10 godina pokušavamo da se izborimo da nam sagrade most jer je to bilo predviđeno još 1985. godine. I ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno je 15 miliona dinara, ali smo saznali da je novac otišao "na drugu stranu“. Nije u pitanju samo naše preduzeće koje puno znači za ovaj kraj već i meštani koji ne mogu do crkve i groblja, ali i vikend-naselja", kaže Gotić.

Problemi su kulminirali nakon 15. maja kada je reka odnela viseći most i potkopala nasip tako da betonski prelaz ispod nivoa vode nije siguran za kamione. Radnike prevozimo kolima, ali uskoro ostajemo bez sirovina, tako da neće imati šta da rade.

Gotić kaže da su morali mnogo da ulože da bi ispunili stroge kriterijume "Ikee“, ali da se sada sve dovodi u pitanje. Treba da isporuče 120 kubika gotovih proizvoda. Kažu da su bili spremni da sami poprave viseći most, ali se boje da mogu biti kažnjeni zbog toga jer nemaju nadležnost niti saglasnost za taj posao.

"Upali smo u vrzino kolo i godinama nadležni samo prebacuju odgovornost jedni na druge. Uložili smo tri miliona evra i platili takse u vrednosti od 76.000 evra. Za taj novac mogli su da sagrade dva mosta", kažu Dragomir Ilić i Obrenko Jović.

Komentara: 0


#   Kutinska reka   Dragomir Ilić   Ikea   Nebojša Gotić   bez posla
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima