Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najuspešniji privrednici u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 01.12.2019. Južna Srbija Info

Dobitnici zvaničnog gradskog priznanja za najuspešnija privredna društva koja posluju u našem gradu „Sveti Car Konstantin i Carica Jelena“ su kompanija Insono, za najuspešnijeg početnika u poslovanju, Džonson Elektrik za najvećeg izvoznika, Leoni za najvećeg poslodavca, Trgovina Prest u kategoriji najuspešnije privredno društvo-mala preduzeća, Put Inženjering za srednja preduzeća, Filip Moris za najuspešnija velika preduzeća, dok je nagradu za drušveno odgovorno poslovanje ponela Pekara Branković.

Najuspešniji privrednici u Nišu

Za najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju Niša nagrađena je Privredna komora Srbije-Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga. Dobitnicima su, na svečanosti u Gradskoj kući, priznanja uručili gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predsednik Skupštine Grada Rade Rajković, član Gradskog veća za privredu Mihajlo Zdravković, predsednik Privredno ekonomskog saveta Grada Dragan Milošević, predsednik Društva ekonomista Niša Boban Stojanović i načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Milan Ranđelović.

Okupljene zvanice pozdravio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je istakao da ga raduje činjenica da se, iz godine u godinu, među laureatima pojavljuju nove kompanije što potvrđuje da je u Nišu pozitivna poslovna klima. Takođe, on je naglasio da je ponosan kada vidi da među dobitnicima ima stranih kompanija koje uspešno posluju u našoj zemlji i zapošljavaju veliki broj naših sugrađana već više od deceniju, što potvrđuje da Niš raspolaže neophodnim kadrovima i kvalifikovanom radnom snagom, da je dobar domaćin i pouzdan partner svima onima koji su ovde došli i ostali.

U ime svojih kompanija, na priznanju su se zahvalili direktor Insono Dejan Ćirić, direktor operacija Džonson Elektrika Saša Mladenović, direktor Leonija za Srbiju Klemens Saks, direktor Trgovine Prest Predrag Stanković, predstavnica Put Inženjeringa Lela Mitić, menadžer korporativnih poslova za Jugoistočnu Evropu kompanije Filip Moris Jelena Preradović Stevanović, direktor Pekare Branković Ivan Nikolić i direktor RPK Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga Aleksandar Milićević.

Nagrada Sveti Car Konstantin i Carica Jelena ustanovljena je 2017.godine i dodeljuje se za postignute rezultate u prethodnoj godini, kao i za izuzetan doprinos lokalnom ekonomskom razvoju Grada Niša i to na osnovu relevantnih podataka, dobijenih od relevantnih institucija, kao i na osnovu mišljenja referentnih udruženja.


#   Niš   privreda   Džonson elektrik   Filip Moris   Regionalna privredna komora   Leoni   priznanje   Rade Rajković   Car Konstantin i Carica Jelena   Dragan Milošević   Boban Stojanović
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima