Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Neuspeh tendera za izgradnju Regionalne deponije Keleš

rssBookmark and Share

Aleksinac 16.09.2016. Sandra Jovićević, Jugmedia

Regionalna razvojna agencija „Jug“ saopštila je da će uskoro odlučiti kako će biti nastavljen tender za izbor koncesionara za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Keleš“, pošto koncesionar nije izabran ni u prvom ni u ponovljenom tenderskom pozivu.

Neuspeh tendera za izgradnju Regionalne deponije Keleš

Direktor RRA „Jug“ Bojan Avramović izjavio je da u trećoj fazi tendera koncesionar može biti biran putem otvorenog i zatvorenog pregovaračkog postupka. Prema njegovim rečima, na poziv RRA „Jug“ za izbor koncesionara raspisan početkom godine prijavile su se dve kompanije iz Grčke, i po jedna iz Španije i Austrije, ali na kraju ni jedna od njih nije dostavila konkretnu ponudu. On je dodao da je glavni razlog za njihovo odustajanje cena za tretman otpada i način naplate, jer neki žele za tretman više od predviđenih 40 evra po toni otpada, dok neki zahtevaju naplatu preko gradske kase, a ne preko JKP „Medijana“.

Avramović je istakao da je u slučaju nepronalaženja koncesionara alternativa za odlaganje otpada uređenje jednog od polja na postojećoj gradskoj deponiji površine pet hektara, čime bi problem odlaganja otpada bio rešen u narednih deset godina.

Podsetimo, Regionalna razvojna agencija „Jug“ raspisala je 28. maja 2015. godine javni poziv za koncesionara koji će izgraditi i upravljati Regionalnim centrom za upravljanje otpadom u opštini Doljevac „Keleš“. Bilo je predviđeno da kompanija koja bude pobedila na tenderu izgradi regionalni centar za upravljanje otpadom i pet transfer stanica u opštinama Ražanj, Aleksinac, Sokobanja, Gadžin Han i Svrljig.

Tendersku dokumentaciju otkupile su četiri kompanije, a pristigla je samo jedna ponuda vrednosti 23 miliona evra konzorcijuma koji predvodi španska kompanija „Urbaser“. Međutim, postojala je neusaglašenost između bankarske garancije i ugovora o konzorcijumu, tako da je ponuda odbijena. Nakon toga, novi tender raspisan je 29. decembra 2015. godine.

Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   Sokobanja   Ražanj   Svrljig   deponija   Keleš   Doljevac   Gadžin Han   Bojan Avramović   javni poziv   Regionalna razvojna agencija JUG
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima