Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš pronašao “caku” da uposli svoja preduzeća

rssBookmark and Share

25.01.2014. izvor: JugMedia

Da bi povećao uposlenost i prihode gradskih komunalnih preduzeća, grad Niš će u narednom periodu određene poslove proglasiti poslovima od opšteg društvenog značaja, tako da za njih neće raspisivati javne nabavke.

Niš pronašao “caku” da uposli svoja preduzeća

Veće grada Niša juče je donelo prvu izmenu i poslove izgradnje i održavanja poverilo je JKP „Naisus“, odnosno niškom vodovodu.

Gradski većnik zadužen za komunalnu oblast Miloš Banđur rekao je da će doneti  značajne uštede gradu, i vremenu i u parama.

„ Do sada su za izgradnju vodovodne mreže morale da budu raspisivane javne nabavke preko Direkcije za izgradnju grada. To je odnosilo dosta vremena, pošto postoje tačno određeni rokovi za prijavu i žalbu. Pri tom se ne retko dešavalo da upravo JKP „Naisus“ da najpovoljniju ponudu“, istakao je  Banđur.

On je najavio da će uskoro preduzeću „Niš-stan“ biti povereni poslovi održavanja gradskih toaleta.

„Svi oni koji su prinuđeni da odu u ove toalete znaju u kakvom su oni stanju. Razlog za njihovo veoma loše stanje je taj, što njihovo održavanje nije dobro definisano“, kazao je Banđur.

Kako je objasnio Banđur za higijenu je zadužena „Medijana“, a za hitne intervencije i popravku manjih kvarova „Niš-stan“.

„Međutim, ni jedno preduzeće nije bilo ovlašćeno za rekonstrukciju i ozbiljne radove. Te poslove, kao i poslove održavanja javnih česama i fontana ubuduće će raditi „Niš-stan““, rekao je Banđur.

Prema Banđurovim rečima niška javno-komunalna preduzeća neće moći na račun novih poslova da upošljavaju službenike, ali ukoliko to bude potrebno moći će da uposle inženjere i radnike.

Komentara: 0


#   javna preduzeća   Mediana JKP     Miloš Banđur   Komunalna preduzeća   Gradski većnik   javne nabavke
@Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima