Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niži računi za grejanje u Nišu!?

rssBookmark and Share

26.01.2016. Južna Srbija Info

Efekti pada cena energenata na tržištu za korisnike daljinskog grejanja u Nišu biće vidljivi na prvom narednom računu za grejanje, tvrde na Gradskom veću, piše Belami portal.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Da će biti tako, argumetuju odlukama kojima su definisani novi, niži iznosi za varijabilni deo i cene snabdevanja krajnjeg kupca. Umesto sadašnjih 5,53 dinara za varijabilni deo, on će iznositi 5,12,a cena smabdevanja sa 1107 dinara pašće na 1004,72 dinara po kvadratnom metru, na godišnjem nivou, ili sa 88,17 na 83,73 dinara na mesečnom nivou.

Iako se ove niže cene primenjuju još od 1. oktobra prošle godine, zvanično stupaju na snagu dan nakon objavljivanja odluka Gradskog veća u novom broju Službenog lista Grada Niša, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Gradski većnik resorno zadužen za oblast komunalnih delatnosti, Miloš Banđur, tvrdi da su Nišlije već dobile račune obračunate po nižim cenama što je samo dokaz da Grad i Toplana, striktno, poštuju princip usklađivanja iznosa u zavisnosti od cene energenata, kako je ranije i bilo najavljivano.

Izvor: Belami portal

Komentara: 0


#   Gradsko veće   Gradska toplana JKP   energetika   Miloš Banđur   tržište   Gradski većnik   cene   energenti   daljinsko grejanje   pad
@Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima