Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pirot dobija novi most na Nišavi

rssBookmark and Share

Pirot 19.11.2014. Jugmedia, Južna Srbija Info

Posle rekonstrukcije mosta “Gazela“, Pirot će dobiti još jedan most na takozvanom drugom ringu čiju izgradnju će finansirati Ministarstvo privrede i lokalna samouprava.

Pirot dobija novi most na Nišavi

Izgradnjom ovog mosta znatno će se olakšati odvijanje saobraćaja u gradu.

Predsednik opštine sa ministrom privrede potpisao je ugovor o izgradnji ovog mosta na Nišavi koji će biti izgrađen pored postojećeg Železničkog mosta.

Vrednost radova je 122 miliona dinara, od čega je 68 miliona dinara učešće opštine Pirot a ostatak države. Rok za izgradnju mosta je šest meseci.

Predsednik Vasić podseća da se sa celom pričom počelo još dok je ministarka regionalnog razvoja bila Verica Kalanović.

„Promenili su se ministri, promenile su se Vlade ali je projekat na svu sreću opstao. Imali smo i otvaranje tendera i izbor izvođača, ali je došlo do žalbe drugoplasiranog, usvajanja žalbe od strane Komisije za zaštitu prava ponuđača. Na sreću sve se završilo ovih dana. Ugovor sam potpisao sa ministrom privrede Željkom Sertićem i izvođačem radova Preduzećem za puteve Zaječar. Svih ovih godina smo čekali da se most na ovom saobraćajnom prstenu izgradi - kaže Vasić.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić kaze da zbog procedure već dve godine u budžetu planiraju sredstva za njegovu izgradnju.

„Bilo je problema oko procedure, javnih nabavki i žalbi ponuđača. Gubi se vreme, čeka se na završetak procedure a novac stoji i ne može da se koristi. Sada je sve to rešeno. Rok za izgradnju mosta je šest meseci. U toku naredne godine dobićemo novi most sa tri saobraćajne trake širine 9 metara i jednom pešačkom stazom od dva metra. Shvatićemo vrlo brzo šta ovaj most znači za grad. Kad on bude gotov, žitelji naselja “Tanasko Rajić“ će za tri minuta moći da dođu do starog “Tigrovog naselja“ a ne kao sada da idu kroz grad i gube vreme. Njegovom izgradnjom biće potpuno rasterećen saobraćaj u gradu- kaže Kostić.

Komentara: 0


#   Pirot   saobraćaj   most   Vladan Vasić   Verica Kalanović   Nišava   izgradnja   predsednik opštine   Branislav Kostić   Direkcija za izgradnju
@kzpvladanvasic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima