Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Podrška za pet preduzeća sa juga

rssBookmark and Share

Niš 11.12.2011. Izvor: RTS

Podsticajna sredstva od četiri do devet hiljada evra po zaposlenom, dobilo je pet malih i srednjih preduzeća iz Niša, Merošine i Gadžinog Hana. Ugovore je u Merošini uručila potpredsednica Vlade Srbije, Verica Kalanović.

Podrška za pet preduzeća sa juga

Potpredsednica vlade za privredu i regionalni razvoja Verica Kalanović uručila je u Merošini ugovore o investicijama za pet preduzeća iz Nišavskog okruga, koja su na osnovu programa za podršku direktnim investicijama dobila podsticaje za otvaranje 260 novih radnih mesta, odnosno četiri do devet hiljada evra po zaposlenom.

Ugovori su uručeni kompnaijama "LMB Soft" iz Niša, Novi Pak iz Niša, "Almina" iz Aleksinca, "Remon" iz Merošine i "Resor" iz Gadžinog Hana koji će investirati ukupno četiri miliona evra.

Kalanovićeva je, uručujući ugovore u okviru Programa podške direktnim investicijama, navela da je to još jedan dokaz da sredstva mogu dobiti ne samo velike strane kompanije, već i domaća preduzeća.

"Svakodnevno putujem Srbijom i uverila sam se da je posao najveći problem i uslov da ljudi ne napuštaju gradove i opštine u kojima žive", kazala je Kalanović.

Kalanovićeva je rekla da će država, zajedno sa privrednicima koji imaju hrabrosti da sada investiraju, pobediti u borbi protiv svetske ekonomske krize.

Prema njenim rečima, posao ljudima daje sigurnost i dostojanstvo, a program podrške direktnim investicijama koji se sprovodi preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza posebno je značajan za gradove s nadprosečnom nezaposlenošću i za nerazvijene opštine.

"Zbog toga smo ove godine učinili još jedan korak i duplirali podsticajana sredstva za gradove s nadprosečnom nezaposlenošću i nerazvijena područja", rekla je Kalanovićeva.

Sva preduzeća koja su dobila podsticajna sredstva su izvozno orjentisana, a novac će upotrebiti za izgradanju novih pogona i rekonstrukciju postojećih, kao i za nabavku opreme, čime će povećati produktivnost i postati konkurentnija.

Predsednik opštine Merošina Slobodan Todorović rekao je da su mala i srednja preduzeća oslonac nerazvijenih opština kakva je Merošina i dodao da su podsticajna sredstva države veoma važna u periodu krize, jer direktno utiču na zaustavljanje iseljavanja iz nerazvijenih područja.

 

Komentara: 0


#   Niš   Merošina   Slobodan Todorović   privreda   Gadžin Han   Verica Kalanović   Almina   Remon   Resor   LMB Soft   predsednik opštine   sednica Vlade   strana ulaganja   mala i srednja preduzeća   regionalni razvoj
@


 


[ Dodaj komentar ]