Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

„Dani kruške“ u Miroševcu kraj Leskovca

rssBookmark and Share

Leskovac 18.08.2018. Južna Srbija Info

U Velikoj sali Doma kulture u Miroševcu juče je održana manifestacija „Dani kruške“, koja po četvrti put okuplja veliki broj proizvođača ovog voća.

„Dani kruške“ u Miroševcu kraj Leskovca

Manifestaciju je otvorila dr Jasmina Ranđelović zamenik gradonačelnika:

„Kruška se na teritoriji grada Leskovca gaji na 532 hektara, a najveće površine pod kruškom su upravo u vučjanskom kraju te ova manifestacija predstavlja dobru priliku da proizvođači prikažu najbolje od ovog voća, da dobiju korisne savete od stručnih službi i osvoje vredne nagrade koje će im svakako pomoći u unapređenju proizvodnje. Lokalna samouprava Grada Leskovca je svesna da Vam je finansijska podrška grada od neizmernog značaja i zato se, iz budžeta Grada, stalno izdvaja sve više novca za poljoprivredu. Ove godine izdvajanja za poljoprivredu iznose oko 64 miliona dinara, dok će za subvencije poljoprivrednih proizvođača biti izdvojeno oko 24 miliona dinara.“

Ispred Mesne zajednice „Miroševce“ obratio se sekretar Danijel Ristić, zahvalivši se gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću i Lokalnoj Samoupravi na podršci koju pružaju poljoprivrednim proizvođačima i mesnim zajednicama.

U okviru „Dana kruške“ organozovano je takmičenje u brzoj pripremi krušaka za kompot, a dodeljene su i nagrade za najveću površinu na kojoj se uzgajaju kruške , za najlepšu gajbu krušaka.

Komentara: 0


#   Leskovac   subvencije   Miroševac   lokalna samouprava   kruške   Dani kruške   Jasmina Ranđelović   mesne zajednice
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima