Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš, cvećari, vrtlari i Specijalna škola ”Bubanj”

rssBookmark and Share

Niš 21.11.2018. Južna Srbija Info

Sekretarijat za poljoprivedu je u saradnji sa preduzećem „Agrarservis“ iz Donjeg Matejevca a u cilju edukovanja što većeg broja najmlađih stanovnika našeg Grada uspešno, okončao projekat sa specijalnom školom sa domom učenika ”Bubanj”.

Grad Niš, cvećari, vrtlari i Specijalna škola ”Bubanj”

U sklopu akcije, specijalnoj školi poklonjeno je dva plastenika-tunela koja će deci koristiti da na praktičnim primerima razviju osnovna znanja o gajenju cveća i povrća a koja će svakako pozitivno uticati na njihov dalji razvoj.

Na osnovu zahteva specijalne škole sa domom učenika ”Bubanj” koja ostvaruje program nastave i učenja za obrazovni profil cvećar-vrtlar i u postupku je verifikacije obrazovni profil povrtar, organizovana su predavanja za decu-đake sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u organizaciji Sekretarijata za poljoprivredu i to dve prezentacije u izvođenju eminentnih stručnjaka sa teritorije Grada Niša koji su na najbolji način preneli osnovna znanja o obradi zemljišta, o načinu pripreme rasada, same sadnje i daljeg održavanja biljaka u plastenicima. Prezentacijama su prisustvovala kako deca tako i njihovi roditelji koji su ovaj projekat ocenili najvišim ocenama i kao pravi način za uključivanje lokalne samouprave i društveno odgovornih preduzeća u rast i razvoj svoje dece.

Saradnju Sekretarijata za poljoprivredu i škole svesrdno je podržao i Gradonačelnik Grada Niša Darko Bulatović uz konstataciju da ova saradnja pokazuje put kojim svi moramo da se rukovodimo i da svako u okviru svojih mogućnosti mora pomogati onome kome je pomoć najpotrebnija. Naglasio je i da će Grad Niš i nadalje pomagati svakom detetu na gradskom i seoskom području da razvija svoje sposobnosti jer nam je svako dete bitno i trudićemo se da svakome obezbedimo što kvalitetniji razvoj.

Sekretar sekretarijata Saša Stoiljković najvio je da će i nadalje stručna lica iz Sekretarijata za poljoprivredu sa decom i vaspitačima škole nastaviti intezivnu saradnju kako bi se prenos znanja nastavio.

Komentara: 0


#   Niš   Saša Stoiljković   Darko Bulatović   plastenici   Donji Matejevac   cveće   Bubanj Specijalna škola   Agroservis preduzeće
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima